[ toplim @ 06.11.2007. 18:21 ] @
Par puta sam dolazio u situaciju da mi treba neki strani web hosting. Koju platnu karticu da odaberem i koja je najvise podrzana od strane takvih web hosting "firmi". Nemam nameru da kupujem citac platnih kartica vec bih to radio jednostavnim unosenjem koda. Nisam pravno lice ali imam racun u Intezi. Koju karticu predlazete?
[ Neco @ 05.12.2007. 17:31 ] @
Koliko ja znam, jedina kartica kojom regularno mozes da kupujes preko Interneta je Visa Virtuon Raiffeisen Banke. (barem je tako bilo do prije pola godine)

Preko nje sam kupovao domen na www.godaddy.com

Srecno! Pozz!
[ anon115774 @ 05.12.2007. 19:31 ] @
Citat:
toplim: Koju platnu karticu da odaberem i koja je najvise podrzana od strane takvih web hosting "firmi".......imam racun u Intezi. Koju karticu predlazete?


Niko ti na ovo pitanje ne moze dati neki uopsten odgovor. Uglavnom zavisi od sajta do sajta ali ako se odlucis za neki od poznatijih/kvalitetnijih stranih hosting provajdera neces imati nikakvih problema da platis Intezinim MasterCard, Visa Electron, Visa Classic ili American Express karticama.

Citat:
Neco: Koliko ja znam, jedina kartica kojom regularno mozes da kupujes preko Interneta je Visa Virtuon Raiffeisen Banke. (barem je tako bilo do prije pola godine)


Odavno (bar 5 godina) je moguce placati preko Interneta karticama svih banaka koje su i inace predvidjene za placanje na Internetu.
[ Neco @ 05.12.2007. 21:26 ] @
Citat:
Informer: Odavno (bar 5 godina) je moguce placati preko Interneta karticama svih banaka koje su i inace predvidjene za placanje na Internetu.


I dan danas na mnogim mjestima na Internetu ne mozete izvrsiti transakciju pomocu nasih kartica, jer u izboru zemalja nema Srbije ili Crne Gore (npr. rapidshare.com). Ranije skoro da nije ni bilo sajtova sa mogucnoscu placanja nasim karticama, mada se to iz dana u dan popravlja (tj. spisak sajtova se siri).

Za ostale kartice nisam obavijesten. Znam da ranije (mozda prije 2 ili 3 godine) nisam mogao da placam Intezinom (tada Delta banka) Visom Electron ili Maestro karticom.
[ Davor Vlajkovic @ 05.12.2007. 21:49 ] @
Ako i sam kažeš da nisi obavešten, bilo bi bolje da za početak malo pretražiš ovaj forum i upoznaš se sa realnom situacijom na terenu umesto da širiš dezinformacije. To što na nekim sajtovima i dan-danas nema Srbije, sa ili bez CG, u spisku podržanih zemalja ne znači da nije moguće platiti im karticom - neki poput, recimo, NameCheap.com još uvek imaju YU kao jednu od opcija, i to nimalo ne smeta pri procesiranju naših kartica. Ako nas kojim slučajem zaista ni u jednom obliku nema u spisku podržanih zemalja, uvek možeš da cimneš support i narudžbinu realizuješ mailom ili telefonski...

Da se vratim na temu, toplo preporučujem Visa Internet Vojvođanske banke koja me dosad nijednom nije izneverila.
[ Neco @ 05.12.2007. 22:02 ] @
Posto tako samouvjereno nastupas, molim te pojasni mi koje sam to dezinformacije sirio!? Za sta nisam bio siguran ili obavijesten, sam jasno naglasio! Naravno, da sam u spisak sajtova na kojima nema mogucnosti placanja nasim karticama, racunao sajtove na kojima nema ni YU (zato sam i naveo primjer rapidshare-a!)

Htio sam da pomognem covjeku koji je cekao mjesec dana na ovako jednostavan odgovor, a ne da stvaram kontraprodukt.
[ Davor Vlajkovic @ 05.12.2007. 22:14 ] @
Tri od pet TOP tema u ovom forumu su posvećene trima Visa karticama izdatim od strane isto toliko domaćih banaka, koje su namenjene isključivo za korišćenje online. Pored toga, sve ozbiljne domaće banke dozvoljavaju korišćenje svojih klasičnih kreditnih kartica, a neke čak i debitnih tipa Electron i/ili Maestro, online. Nimalo ne sumnjam u tvoju dobru nameru da pomogneš čoveku, ali tu izjavama poput "jedina regularna je ta i ta" zaista nema mesta. NHF.
[ Neco @ 05.12.2007. 22:19 ] @
Zbog toga sto nisam bio siguran sam stavio "koliko ja znam"... ali si u pravu da nisam pogledao postove, sto je opet, moja greska.

U svakom slucaju drago mi je da je stanje sa karticama drugacije, tako da smo koliko toliko otvoreniji ka ostatku svijeta.

Hvala na korisnim informacijama! Pozz!