[ pisac @ 07.11.2007. 21:19 ] @
Ima li neka banka koja omogućava elektronsko plaćanje u inostranstvo, preko IBAN-a?

Znači, zaista me mrzi da idem na šalter i gubim vreme, hoću da sednem za kompjuter, otkucam nalog na IBAN, platim, i posle vidim rezultat: prošlo, nije prošlo.
[ nikola_n @ 08.11.2007. 19:58 ] @
Tesko,jer prema vazecem zakonu o spoljnoj trgovini za placanje prema inostranstvom moras da pravdas taj novac nekim racunom mislim da do nekih 100 eura mozes svojoj porodici u inostranstvu da posaljes navodno(bez pravdanja) a sve ostalo pravdas.Ovo je uradjeno zbog sprecavanja finansiranja terorizma i pranja novca.Tako da ces najverovatnije morati ici licno u banci da posaljes novac.
[ pisac @ 08.11.2007. 20:49 ] @
Ja u banci mogu da platim na IBAN bez računa i pravdanja. Evo baš sam pre neki dan platio jednom Nemcu neke usluge koje mi je obavio. Tako da ne vidim razlog da to ne mogu da uradim i elektronski, jer je sve isto sem što čekam na šalteru po pola sata (ili više) dok službenica kuca nalog i uzima proviziju od 300din po transakciji. Sem toga, moram uvek da ubodem da dodjem u terminu kada radi službenica koja zna da radi IBAN transfer, jer većina ne zna.

Svejedno, ukoliko u ovoj zemlji nema banke koja omogućava elektronsko plaćanje u inostranstvo, zna li neko koja banka u Nemačkoj ili Francuskoj će mi (uz neko malo mesečno održavanje, npr. 2-3 evra) omogućiti da otvorim račun kao strani državljanin, pa da plaćam elektronski (a ujedno eventualno imam i vizu preko njih)?

Na kraju ću se snaći na ovaj ili onaj način, ali eto htedoh da pitam ovde jer je neko možda već prošao sve to pa ima gotovo rešenje.
[ Vladimir Malic @ 12.03.2009. 12:39 ] @
Citat:
pisac: Evo baš sam pre neki dan platio ...


Koja banka je u pitanju?
[ filipbgd @ 03.05.2009. 00:27 ] @
Imas jedino u Erste banci (www.erstebank.rs).

Imas na sajtu demo elektronske banke.