[ apciha83 @ 08.11.2007. 19:22 ] @
| neko je vec pitao i davani su mu odgovori ali moram i ja da postavim neka pitanja...
od skoro koristim wireless i upucujem se u tematiku ovog prenosa koja je poprilicno opshirna,stari su mi jasne ali treba popuniti shupljine...
naime..
koristim planet 4033a Yagi antenu...mislim da je dovoljno..
zelim da pristupim tudjem AP ..udjem u svoja defaul podeshavanja odem na skeniranje mreze i nadem nekoliko AP,shto se tice signala svi su jaki tako da to ne bi trebao biti problem...izaberem korisnika i dobijem da je konekcija uspeshna...shto se tice enkripcije ucesnici je nemaju...
potom sam vracao IP adresu na default i pokushavao da kreiram konekciju sa njihovom IP adresom i nisam uspevao...
skenirao sam njihove IP adrese,skeneri "govore" da je moguc UTP ,TCP pristup ali ja nemam pojma kako...
ovo me zanima cisto informativno, da bih sebe zashtitio a ne da bih nekome skidao ili brljao po AP ili racunaru...
ako bih ikako konekciju ostvario jel bih imao samo pristup AP-u korisnika ili bih mogao upasti i u komp istoga???
josh neshto...
promenio sam ulaznu shifru na svoj AP i sve je ok...ali me zanima sledece,kako se vraca default pass ???zar ne bi trebalo tako shto se AP iskljuci iz napajanja 1 min...to uradih ali je pass ostao isti??
imam josh nekih pitanja...ali o tom-potom
opet napominjem da nije zbog zloupotrebe vec radi edukacije i zashtite jer kaka mi je "cackanje " po racunarima bilo interensantno tada su kod nas radili samo BBSovi i shto se tice te strane...to mi je bilo dovoljno...
pozdrav!!! |
[ jovica016 @ 08.11.2007. 20:42 ] @
Bez obzira na sve sto si rekao, ja i dalje sumnjam u tvoje namere, tako da necu odgovoriti ni na jedno od pitanja.
Mozda ce ti neko drugi odgovoriti, mada mislim da ne bi trebalo. A ako je tebi to "cackanje" toliko interesantno, ti ces se vec potruditi da saznas sve sto te zanima.
[ apciha83 @ 08.11.2007. 21:48 ] @
ne kontam poentu shto se onda javljash....??
kako god...
saznacu ja i sam nego mi je bilo potrebno malo sufliranja.
pozdrav!!!!
[ DJ_DzoNe @ 27.12.2007. 03:31 ] @
Deafult pass vracas tako sto drzis stisnuto RESET dugme oko 60sec, a ne cupanjem iz struje...
[ unisoft @ 28.12.2007. 01:10 ] @
BURAZ KRALJ SI ZA 10
( A ako je tebi to "cackanje" toliko interesantno, ti ces se vec potruditi da saznas sve sto te zanima. )
[Ovu poruku je menjao StORM48 dana 28.12.2007. u 10:43 GMT+1]
[ StORM48 @ 28.12.2007. 09:45 ] @
@apciha83
Pa lepo - pitaj vlasnika AP-a za parametre i konektuj se.
@unisoft
Šta Ti pokušavaš sa tim hijeroglifima u svakom postu?
Ne umeš da pišeš razgovetno ili ne umeš da čitaš Pravilnik?
Ili oba?
Pozdrav
[ Yanmei @ 28.12.2007. 16:21 ] @
skini backtrack linux i vjerujem ako malo procitac how to mozes sve fino napravit bez problema ...ali opet se slazem sa jednim djelom posta prije....niko ne zna koje su tvoje namjere...mada i ja se spajam na nekoliko wireless mreza koje su zasticene WPA kljucevima ...ali sa par programa i tim linuxom trebao sam tocno 20 sec da dodem do kljuceva ...
i kada sam pogledao wireless mreze i njihovu sigurnost...banana...
s tim da na faksu imam isto wireless i imaju radi jedino preko SecureW2...tamo mi je opet trebalo 10-ak minuta da dodem do 100tinjak username-ova i passworda...
sve u svemu wireless suck ..
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.