[ narko @ 09.11.2007. 10:35 ] @
Imam problem sa procesorom... najverovatnije mi je crkao. Zanimama me gde ga mogu naci ili kupiti? Nebitno da li je Athlon ili Duron

sve ponude slati na PP

Hvala unapred
[ duksi1993 @ 26.11.2007. 13:35 ] @
Procesori sa SOCKETOM 462 ili Socketom A ne proizvode se već 4-5 god.Pokušaj da nađeš polovan,ako ne nađeš moraš kupiti novu ploču i procesor. PUNO SREĆE U TRAŽENJU. Šta ti se tačno dogodilo sa procesorom?
[ narko @ 27.11.2007. 10:06 ] @
Sprzio se... :-(

Sve je lepo radilo i onda se culo samo kao da je nesto puklo u kucistu (pufff) i komp vise nije reagovao... Sve sam testirao (ram, grafiku, ploca i dalje radi) i dosao do zakljucka da je procesor... nasao sam drugi i stavio i komp je proradio... Mada sada imam drugi problem... Prilikom instalacije windowsa, komp blokira na uvek istom mestu... bas u trenutku kada bi trebalo da kopira fajlove... Mislio sam da je HDD u pitanju pa sam ga promenio, ali opet isto. CD je ispravan jer sam sa njim dva puta dizao sistem u roku od nedelju dana na drugim kompovima... Sta bi mogao da bude problem?
[ duksi1993 @ 27.11.2007. 10:44 ] @
Koliko RAM-a imas i da li je jedna ili dve?
Ako su dve izvadi jednu pa probaj,a ako je jedna možda se prilikom oštećenja procesora oštetio kabl koji povezuje ploču i HARD Disk.
[ narko @ 27.11.2007. 14:10 ] @
Dve... tako da ram nije u pitanju... to sam razmisljao da probam, ali cu moci tek veceras pa cu javiti sta se dogadja...
[ Nenad Vranjanac @ 27.11.2007. 14:19 ] @
jesi li ti siguran da ti je taj instalacioni disk ispravan? ako staje uvek na istom mestu, lako moze da bude do toga.
probaj sa drugim, ako imas.
[ narko @ 04.12.2007. 10:31 ] @
instalacioni disk je bio ispravan, ali iz nekog razloga nije hteo da radi u ovom slucaju... Ne znam zasto... probao sam sa drugim diskom i uspeo sam... Hvala na pomoci... Sada konacno sve radi :-)
[ pctel @ 04.12.2007. 12:31 ] @
Citat:
narko: Sve je lepo radilo i onda se culo samo kao da je nesto puklo u kucistu (pufff) i komp vise nije reagovao...

Moras da nadjes u cemu je problem. Procesori u principu nikada ne puknu tek tako. Mora da postoji debeo razlog, tipa neispravno napajanje, ploca.... Sta god da je, pomalo je smesno ocekivati da posle zamene procesora sve radi perfektno - znaci, postoje uzroci i posledice, ti si se skoncentrisao na posledice, a za uzroke bole te cosak.
[ narko @ 05.12.2007. 20:40 ] @
Nasao sam i uzrok... to je bilo pregrevanje... nasao sam i zbog cega i sve sam to sredio...