[ _random @ 09.11.2007. 21:07 ] @
Interesuje me da li u Javi postoji neka operacija koja vraca vrednost tipa boolean a govori o tome da li se neki clan nalazi u nekom nizu, znam da ovo sintaksno nije ispravno...

if ('a' in {'a','b','c'}) ...do something;

...ali me interesuje kako uraditi to ali da se ne koristi for petlja i to "in" gde sam ja mogao da vidim, da li postoji nesto slicno u Pascal-u ili C-u?
[ nemnesic @ 09.11.2007. 21:16 ] @
ja to ovako radim

Code:

int index = arrBlah.indexOf(siTu);
if(index != -1) {
return true;
     }

else {

// 'situ' nije tu u arrBlah
return false;
      }

[ Andreja Dulovic @ 09.11.2007. 21:24 ] @
jel ovako nesto moze da posluzi?

http://java.sun.com/j2se/1.4.2...html#contains(java.lang.Object)
[ _random @ 09.11.2007. 22:12 ] @
Au faca si, sta si mi dao api. Ako znas reci a ako ne nemoj ni da postujes...

@nemnesic
Da, da, nije lose to ali meni treba operacija koja iskljucivo za to sluzi, dakle jedan red koda. Da li postoji tako nesto u Javi?
[ Andreja Dulovic @ 09.11.2007. 22:48 ] @
Nije mi jasno cemu takav stav i spustanje ("Au faca si..."), kad sam zapravo pokusao da ti pomognem i da te uputim na resenje koje imas vec implementirano. U svakom slucaju, srecno...
[ anon315 @ 09.11.2007. 22:50 ] @
Citat:
Au faca si, sta si mi dao api. Ako znas reci a ako ne nemoj ni da postujes...

Izvini a sta fali apiju? Decko nije mogao da ti da bolji odgovor od toga...
[ _random @ 10.11.2007. 09:30 ] @
Citat:
Andreja Dulovic: Nije mi jasno cemu takav stav i spustanje ("Au faca si..."), kad sam zapravo pokusao da ti pomognem i da te uputim na resenje koje imas vec implementirano. U svakom slucaju, srecno...

Izvini, nisam imao nameru da te spustam. OK, ovaj contains bi mogao da odradi tako nesto, probao sam ali nisam uspeo, zna li neko?
[ rj444 @ 10.11.2007. 17:48 ] @
Andreja je mozda zeleo da posalje ovaj link: http://java.sun.com/j2se/1.4.2...html#contains(java.lang.Object)
Iz nekog razloga deo u zagradi, na kraju, ne ulazi u link koji se kreira na forumu, pa iskopiraj ceo tekst u polje za adresu browsera.

Ako i dalje nisi uspeo da shvatis poentu: poziv ArrayList::contains() ti verovatno vraca false uvek jer nisi preklopio (overload) metodu equals u klasi ciji objekti se nalaze u nizu. Ona sluzi za njihovo poredjenje. Ovo sto sam ti poslao opisuje kako radi metoda contains.

Pozdrav,
Rade
[ manwithnoname @ 12.11.2007. 11:41 ] @
niz.indexOf(promenljiva)==-1 ? return false : return true;

ili ako imas bool promenljivu :

niz.indexOf(promenljiva)==-1 ? boolPromenljiva=false : boolPromenljiva=true;