[ ADI007 @ 10.11.2007. 17:09 ] @
Pozdrav raja koristim adsl ali sam mislio napraviti wireless kucnu mrezu da se rjesim kablova pa mi treba neko objasniti kako da se dobro zastitim jer i komsije su vecinom na netu pa da nebude ovo ono!! :) uz sve ovo u stanu su 2 komp koja ce koristiti mrezu i da se vide medjusobno, sa poznavanjem mreze sam nula pa da mi neko jednostavnije objasni ne bas strucno posto se necu snaci :)!!
[ malac1971 @ 17.11.2007. 09:55 ] @
Ukratko taj tvoj ADSL modem treba da povezes sa nekim wirelles access pointom, u racunare stavis wirelles kartice, podesis adrese u access pointu ukljucis MAC filtriranje i to je to.

krace ne moze jer su ti podaci vrlo sturi. Koji je to ADSL modem? Koje portove ima? ...
[ Vladimir Malic @ 18.11.2007. 17:18 ] @
Filtriranje po MAC adresi i nije neka jaka zastita. Bolje stavi WPA2 kljuc.
[ stojkemon @ 18.11.2007. 18:05 ] @
Bilo koja zastita je dobra. Nece tebi niko hakerisati ili tako nesto zbog adsl-a...
[ malac1971 @ 19.11.2007. 08:35 ] @
stojkemon slazem se sa tobom. Bilo koja zastita je bolja od nikakve.

Da dodam i jos jedno, u svemu ovome mora da se koristi antivirus i neki fireval softver i sa ovim mislim da ces imati relativno zasticen racunar. "Relativno" - mislim da je, uz MAC filtriranje, ovo sasvim dovoljna zastita da odbije pristup 99,9% onih koji bi hteli da koriste tvoju mrezu.