[ ar nogard @ 11.11.2007. 12:16 ] @
E pa ovako da krenem redom imam adsl i par meseci je bio neogranicen pristup e onda sam se odlucio na pretplatu + kupovina MBajta jer nisam nesto mnogo bio u prilici da koristim komp pa da ne bi otkazivao a i ustedeo na racunu itd i prilikom prve uplate uplatim 500 MB jer inace i kad koristim internet to je obicno za forume i malo online igranja pretezno wc3 frozen i nista vise nikakav download i slicno. Medjutim pre dva dana upalim komp i nemam internet vezu, prvo pocnem da razmisljam o datumu isteka i vidim nije odem do lokalnog agenta i kad on proveri kaze mi da sam imao u par navrata veliki UPLOAD od 300 i nesto MBajta i od 101 MBajt i da mi je ostalo jos samo nekis 20 MB u downloadu. Prvo da budem jasan nisam ni znao da oni to tako dele ali nije bitno uplatim ja jos 500MB i odem kuci da sve to preko neta proverim i gledajuci racun sa sajta utvrdim da mi je tih 101 MB skinuto kada nisam ni koristio komp a lokalni agent mi je rekao da proverim komp od virusa itd. proverim ja komp i za sada je sve u redu inace sistem je XP a instaliran je KERIO FIREWALL i AVAST antivirus i dodatno se pozabavim stelovanjem sistema raznim ogranicavanjem itd iskljucivanjem svih nepotrebnih programa i skinem sa neta program NETLIMITER 2 PRO za merenje protoka itd. Nastavim tako da normalno koristim komp kao i do sada isto malo igranja malo chat itd i posle tri dana evo bas malopre proverim upload i download i situacija je sledeca: NETLIMITER 2 PRO je registrovao protok od 32.24 MB down i 3.97MB uploada sto je po meni OK sva tri dana sam igrao wc3 po 6 do 7 sati i ovaj AVAST je potrosi nekih 12 MB za osvezavanje itd MEDJUTIM proverom na sajtu na stanju racuna pise da sam potrosio 72.5 MB za down i neverovatnih 39 MB uploada i sad stvarno ne mogu da shvatim odakle toliko neslaganje u protoku a i ovaj upload je stvarno neverovatan. Hvala unapred na pomoci i odgovorima a provajdera nisam imenovao ne znam da li je dozvoljeno pa ajd necu za sada pozz. |