[ Zorzo @ 11.11.2007. 12:40 ] @
Kako da se crtez napisan u pascalu prikazuje isto u svakom racunaru?
Nacrtao sam nesto, ali se slika ne prikazuje dobro u svim racunarima, zato sto nije ista rezolucija ni velicina ekrana.
(da li moze recimo da se prvo detektuje velicina ekrana, pa da se pikseli iscrtavaju u odnosu na maksimum (koordinata:maksimalna koordinata), umjesto dosadasnjeg (koordinata). Jer zbog velicine ekrana/rezolucije se (koordinata ne prikazuje jednako))

Mislio sam:
umjesto dosadasnjeg
putpixel(x,y);
da bude nesto tipa:
pronadji xmax;
pronadji ymax;
putpixel(x:xmax,y:ymax)

Svako resenje je dobrodoslo.
[ savkic @ 11.11.2007. 13:22 ] @
> Nacrtao sam nesto, ali se slika ne prikazuje dobro u svim racunarima, zato sto nije ista rezolucija ni
> velicina ekrana. (da li moze recimo da se prvo detektuje velicina ekrana, pa da se pikseli iscrtavaju u odnosu na maksimum
> (koordinata:maksimalna koordinata), umjesto dosadasnjeg (koordinata). Jer zbog velicine ekrana/rezolucije se (koordinata ne prikazuje jednako))

Pišeš u Turbo Pascalu? Rezoluciju možeš dobiti sa GetMaxX i GetMaxY. Da bi na svim računarima dobio proporcionalne veličine, možeš vrednosti računati u procentima ekrana npr. dužina linije je 10% širine. Pre nego što se linija iscrta dužinu u procentima pretvoriš u dužinu u pikselima i dobiješ željeni izgled.

Pogledaj http://pascalprogramming.byethost15.com/lesson8.php, možda će ti koristiti.