[ Davor Stanković @ 12.11.2007. 12:34 ] @
U pitanju je kablovski internet i interesuje me kako bih mogao preskociti proces konektovanja i diskonektovanja, vec cim pokrenem racunar da se automatski konektujem na internet, bez standardne procedure? Hvala!
[ bojanbl @ 12.11.2007. 13:01 ] @
Najjednostavnije ti je da napravis precicu za konekciju na internet i tu precicu premjestis u folder startup

C:\Documents and Settings\*KorisnickoIme*\Start Menu\Programs\startup
[ Machiavelli... @ 10.12.2007. 21:41 ] @
Ja te nista ne razumem?! Podesi LAN karticu sa IP ili check za DHCP i to je to. Ugasi racunar, kada upalis opet ce se enable-ovana konekcija sama da startuje! Kakvo konektovanje?!
[ Srdjan Jeremic @ 10.12.2007. 22:56 ] @
Hmmm... Mozda da malo pojasnis taj proces konektovanja/diskonektovanja?
Dovoljno je da podesis u tcp/ip properties mrezne karte "obtain ip adress automatically" (ako ti je kablovski modem zakacen na lan) kartu i to je to. Ako koristis usb konekciju za kablovski modem batali je i nabavi parce utp kabla ;)
[ someone_bl @ 11.12.2007. 07:33 ] @
Kablovski operateri obicno koriste PPPoE kao servis spajanja, na sta covjek vjerovatno misli. Ikonica u startapu ti nece pomoci jer ces opet morati da odgovoris sa connect i disconnect. DHCP ti takodje nece pomoci.

Iskreno da ti kazem nemam bas neku ideju kako da to napravis jednostavno (siguran sam da ima neki mali programcici za to samo treba proguglati), ali nebi ti bilo lose da kupis neki rutercic tipa D-link, Linksys ili slican koji ces da povezes na taj kablovski modem, a koji ti ujedno moze biti i firewall. To tikosta cc 30 Eura, a sigurno ces imati koristi sa njim.
[ Aleksandar Đokić @ 12.12.2007. 19:53 ] @
a mozda kupish i ceo racunar pa na njemu da podesis konekciju a da on bude stalno upaljen...bla bla

vi napraviste vrucu vodu, stavish shortcut (ikonicu) od konekciju u start up, a prethodno ides na desni taster pa properties pa iskljucis Prompt for user name and password... i onda ces videti samo ono verifying user name and pass..., a ako nece ni to iskljucis i Display Progress while connecting
[ easyyu @ 13.12.2007. 02:50 ] @
Mozes to da uradis sa Kerio winroute v4.25!
Program je 2,nesto MB.
Koristio sam tako racunar nekih 3 god dok nisam uzeo ADSL!
[ mjux @ 13.12.2007. 21:33 ] @
pogledaj http://www.elitesecurity.org/t...esi-dogadjaj-drugoj-aplikaciji :)
[ Davor Stanković @ 21.10.2008. 09:35 ] @
E nakon nekog vremena sam "skontao" kako da racunar automatski bude konekovan cim se upali komp... Dakle, u browseru se kuca IP adresa modema kojeg imate (dakle negdje u upustvu je mora biti, ili na modemu) i kada se udje u podesavanja modema, negje u opcijama ce biti opcija automatskog konektovanja... Dakle malo procackajte i podrazite opciju koju spominjem! Ne sjecam se tacno koraka, ali je vrlo jednostavno! Pozdrav!