[ The_Sandman @ 13.11.2007. 02:05 ] @
Laicki receno (ne umem drugacije ) imam wireless antenu i AirLive WL-5460AP v2 na krovu i kabl do mrezne kartice u svom racunaru.
Da bih se konektovao na Internet moram da kreiram VPN konekciju sa podacima koje sam dobio od ISP-a (IP access pointa, Gateway, DNS + naravno Username&Pass). Pod Windows XP-om se to lako odradi ali bih zeleo da koristim neku od Linux distribucija, mada jos uvek ne umem da kreiram konekciju i povezem se na Net. Kod PCLinuxOS i Mandriva koje sam imao prilike da vidim do sada sve ide lako u pocetku kada unesem IP, DNS i Gateway ali dalje treba da negde unesem Username&Password radi konektovanja i to nisam uspeo da pronadjem ni na jednom forumu na kome sam trazio odgovor.
Molim nekog za pomoc.
Hvala unapred.
[ CrossFireBGD @ 13.11.2007. 02:59 ] @
da li si siguran da ti treba vpn za net? mozda samo obican pppoe? ja sam na isti fazon nakacen, gore ap lan do mene i sve sto mi treba je pppoe konekcija na moj uss/pass a nju pravis u connect on internet/ connection manually/ broadband with uss/pass a pppoe je manje vise svugde podrzan. konkretno ja koristim fedoru 7 i sve mi sljaka bez problema, sve po wizzardu hehe
[ The_Sandman @ 13.11.2007. 18:47 ] @
doduse nisam siguran, tako to radi pod XP-om.
pokusacu, nadam se da ce proraditi. hvala za ideju u svakom slucaju!
[ blind-linux @ 13.11.2007. 21:36 ] @
pptp clinet imas i u njemu složi. ja sam koristio prije na suse 10.2 i radilo je. al ak imas net preko Mikrotika onda si slozi da ti preko ip-a ak samo stavis Mikrotikov ip za getvej.
[ The_Sandman @ 10.12.2007. 21:35 ] @
Hvala obojici, nisam imao vremena da se javim ali u medjuvremenu sam nabacio ruter TP Link WA642g (da bi povezao i laptop) i skinuo Fedoru 8 (ideju dobio od CrossFireBGD )i radi perfektno, automatski se povezuje na net pri startovanju bez skoro ikakve konfiguracije.
Pozdrav