[ rex1825 @ 13.11.2007. 06:31 ] @
| ..pozdrav svima, imam mali problem,
imam AirLive-ovu karticu 2000-serije, 5m kabla, i antenu od 12dB, cini mu se jagi, sve u svemu, na starom provajderu mi je ta oprema lepo radila, bez ikakvih problema, na sadasnjem provajderu prenos mnogo varira, ali skoro nikad ne dostize maximum, ali zato skoro uvek minimum, iako je sve uredu sa strane provajdera! Imaju Microtick-ovu opremu, pa me zanima da li je moguce da se opreme ( moja i njihova ) "ne slazu"! Drug ima D-Linkovu opremu, 7m kabla i 18dB antenu i radi mu sve savrseno!
Hvala unapred, pozdrav... |
[ dankom @ 13.11.2007. 15:45 ] @
Lepo ti je radila kod drugog provajdera!
Moras da vidis koliki ti je signal ka sadasnjem provajderu,mozda je mnogo slabiji i tad se desava da imas male brzine prenosa (a kad-kad i nemas nikakvu brzinu).
Pogledaj sa kojom jacinom primas signal pa uporedi sa prethodnim provajderom.
[ n1tr0 @ 14.11.2007. 08:29 ] @
Znaci, kao sto je dankom rekao - pogledaj signal, a i mozes da kazes udaljenost AP-a i stanje u etru.
Isto vazi i za druga - signal, udaljenost.
btw. Nemoj da javis signal u procentima nego u dB, mozes npr. da skines NetStumbler.
[ rex1825 @ 14.11.2007. 12:59 ] @
...pa na starom provajderu mi je bio signal negde oko 80dB, a udaljenost je oko 1km, a novi provajder ima opremu na nekoliko metara udaljenosti od starog, na srecu se ne ometaju, mada ima ljudi koji i ne vide jednog provajdera zbog drugog! Na novom provajderu mi je oko 75dB, znaci jaci signal! Novi provajder ima vertikalnu antenu, dok stari ima dva hipergrid-a!
Pozdrav...
[ Predrag Supurovic @ 14.11.2007. 14:22 ] @
U oba slucaja je signal los.
Mozda sad imas vece interferencije.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.