[ ljubank @ 13.11.2007. 10:22 ] @
u slucaju da je ps2 prikljucak na ploci neispravan ili sta vec a da bi tastatura(nova) radila na usb mora se koliko znam uci i enablovati u biosu.
kako znaci uci u bios i to uciniti
stara tastatura je ispravna(radi na drugim kompovima)
[ Billy_boy @ 13.11.2007. 18:00 ] @
Provjeri da li je ta opcija default, pa ako je onda clear cmos, a ako nije onda teško da ćeš išta postići, jer čak i da prebaciš bios na drugu istu takvu ploču, kad ga ideš vratiti će se resetirati jer ostaje bez napajanja, a spajanje baterije direktno na chip može biti izuzetno opasno po chip i/ili ploču.
Ako za tvoju ploču postoji program koji bi mogao promijeniti postavke biosa iz windowsa, onda si na konju, ali sumljam da to postoji na desktom računalu. Možeš jedino pokušati popraviti port na ploči.
[ Binary Mind @ 16.11.2007. 20:19 ] @
Koja je ploca u pitanju? Neke Asus ploce, kada se racunar nasilno iskljuci pri POST-u, su tako podesene, da racunar ,cim se sledeci put upali automatski ulazi u BIOS.
[ bakara @ 16.11.2007. 20:23 ] @
Citat:
Billy_boy: Provjeri da li je ta opcija default...

Ta opcija obicno nije default
[ bakara @ 16.11.2007. 20:25 ] @
Citat:
Binary Mind: Koja je ploca u pitanju? Neke Asus ploce, kada se racunar nasilno iskljuci pri POST-u, su tako podesene, da racunar ,cim se sledeci put upali automatski ulazi u BIOS.

I sta onda...?

Ucice u bios i opet isto posto mu opet ne radi tastatura...
[ Binary Mind @ 16.11.2007. 23:41 ] @
Onda nista :) To je i meni palo na pamet, ali sam resio da ne napisem...

Mozda da se moli da mu proradi neka USB tastatura, ali ako je stara ploca vervatno mrka kapa od toga.
[ dragancesu @ 17.11.2007. 10:37 ] @
Ne verujem da ce se ovo resiti ali da probamo. Ako ti je konektor za misa ok onda probaj onaj adapter sa dva ps/2 ulaza na taj prkljucak. To se koristi za laptop racunare gde ima samo jedan ps/s konaktor.

Pogledaj lemove na ploci, mozda neko uspe da ih prelemi.