[ LightBow @ 13.11.2007. 17:29 ] @
Petljam se vec duze oko layouta i izgubio sam konce, a cini mi se da je problem jednostavan. Treba mi na jednom panelu u vrhu cetiri dugmeta i pored labela sa naslovom, a ispod treba da bude lista koja prikazuje trkace u cetiri trke. Ja vec imam panel koji u vrhu prikazuje dugmad i label: Code: Pa sam mislio da je najlakse da iniciram novi panel samo za JList, i da stavim taj panel na pnlQuarter Center ili south?pnlQuarter = new JPanel(); pnlQuarter.setLayout(new FlowLayout(FlowLayout.LEFT)); btnRace1 = new JButton("Race 1"); btnRace1.addActionListener(this); pnlQuarter.add(btnRace1); btnRace2 = new JButton("Race 2"); btnRace2.addActionListener(this); pnlQuarter.add(btnRace2); btnRace3 = new JButton("Race 3"); btnRace3.addActionListener(this); pnlQuarter.add(btnRace3); btnRace4 = new JButton("Race 4"); btnRace4.addActionListener(this); pnlQuarter.add(btnRace4); lblRace = new JLabel(title); pnlQuarter.add(lblRace); Otprilike ovako: Code: Sto naravno ne daje ono sto hocu.menjao sam razne kombinacije border i flow layouta i nista. Evo saljem i sliku kako otprilike treba da izgleda. Samo je kod kojim sam to postigao jako los, tj neprihvatljiv. Molim ako nekom nije tesko da mi posalje kod u skladu sa ovim prikazanim jer mi se to cini dobra ideja. Puno hvala unapred//initialising panel to attach list to pnlList = new JPanel(); listModel = new DefaultListModel(); raceList = new JList(listModel); pnlList.add(raceList); pnlQuarter.add(pnlList, BorderLayout.CENTER); |