[ Tyler Durden @ 15.09.2003. 14:40 ] @
| Kad pustim neki mp3 u XMMS i startujem Psi (jabber), posto mi je ukljuceno da svaka nova poruka bude ispracena zvukom, ali ti zvukovi se ne cuju dok radi xmms. Medjutim kad ga ugasim onda jedan za drugim se ispuca zvuk za svaku poruku ili chat.
??? |
[ MoHicAn @ 15.09.2003. 15:27 ] @
Vise zvukova odjednom (od razlicitih programa) ti nece raditi ako ne koristis neki sound daemon tipa esd ili artsd il kako se vec zove ... plugin za xmms imas i za jedan i za drugi a sto se tice psi-ja nisam siguran ...
Elem esd se prosto pokrece sa esd -d /dev/sound/dsp il gde ti je vec ... a artsd se pokrece iz kde-ovog kontrol panel-a.
Ali kao sto rekoh programi moraju da imaju podrsku za ove sound daemon-e da bi dobio zvuk ...
Ja sam licno uvek vise voleo direkt na dsp bez doticnih ionako mi ne trebaju zvucni efekti ako slusam muziku.
[ caiser @ 15.09.2003. 18:19 ] @
Imao sam isti problem. U XMMSu stavis da ti je Output-Plugin esound a u psi-u stavi da ti je komanda za zvuk esdplay, i stvar resena. :)
[ urke @ 15.09.2003. 20:55 ] @
Meni je u XMMS-u postavljen Biltin OSS driver za izlaz, a u GAIMU ne znam, ali mi to sve radi kako treba. Probaj sa tom opcijom. Ne mora da se pokreće ni artsd ni esd. Provereno, jer ja korsitim Fluxbox bez oba ova servisa i sve mi radi odlično.
[ filmil @ 15.09.2003. 21:21 ] @
Citat:
urke:
Ne mora da se pokreće ni artsd ni esd. Provereno, jer ja korsitim Fluxbox bez oba ova servisa i sve mi radi odlično.
Ne mora da se koristi, ali ako svi programi koriste isti metod za izlaz onda kao rezultat zvuk ispravno radi.
f
[ Tyler Durden @ 22.09.2003. 17:06 ] @
Primjetio sam da kad se desi ovo sto sam opisao i kad dodje na red da se "ispucaju" ove poruke, aktivira se jedan program sox, i to u 200-300 instanci/reinkarnacija ili tacnije onoliko koliko zvukova za svaku poruku ima da se cuje. Samim tim mi i broj procesa skoci na isto toliko (200-300)
[ random @ 22.09.2003. 17:18 ] @
Od drajvera za karticu zavisi da li će više programa istovremeno moći da pišu u /dev/dsp. Ako to kartica podržava, onda je najbolje puštati zvuk tako, bez sound daemona.
[ tOwk @ 23.09.2003. 13:58 ] @
Ključne reči u vezi zvučnih kartica: „full duplex“ i „half duplex“.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.