[ griva @ 14.11.2007. 07:33 ] @
Pozdrav svima
Potrebna mi je pomoc oko ove skripte "movie-subtitles (tacka) com"
Skripta je radila poprilicno dobro na samom pocetku kad je bilo malo usera, medjutim pojavio se problem.

Kad je online 15-20 usera i svi koriste u istom trenutku "Search" (na sajtu je ogroman broj fajlova) dolazi do preopterecenja i dobijam rezultat "Account Has Exceeded its CPU Quota" :))

Da li mogu nekako u php.ini da ogranicim broj korisnika koji u istom trenutku koriste "Search" ili barem da im produzim vreme cekanja rezultata ?
Ako neko ima sugestije sta i kako promeniti u skripti da bi to radilo bolje
Svaki odgovor ili pomoc mi je dobro dosla

Pozdrav
Igor
[ dakipro @ 14.11.2007. 08:16 ] @
Nekako je najlogicnije da optimizujes upit za pretragu, tesko da ce ti hosting dozvoliti veci cpu quota. Kako ti izgleda upti, koja polja su ti indexirana u tabeli, koliki je to ogroman broj fajlova?
[ griva @ 14.11.2007. 08:26 ] @
Kako mislis da optimizujem upite ?
Poprilicno sam pocetnik u php-u :)
Na sajtu ima preko 10 000 fajlova razvrstanih po direktorijumima
Skripta koristi SQL samo za forum
[ dakipro @ 14.11.2007. 08:37 ] @
Tacno sam znao da pretrazujes po fajlovima u direktorijumima. Moras imena fajlova sacuvati u bazu, pa vrsiti pretragu po bazi, i onda izlistati samo imena fajlova koji odgovaraju kriterijumu, inace ti jos i dobro radi aplikacija ako pretrazujes po file sistemu. Ako si toliko pocetnik u php-u, bolje plati nekom da ti ovo odradi, posto ti vec gori pod nogama.
[ griva @ 14.11.2007. 09:31 ] @
Tako sam i pretpostavio
Da li mozes da mi preporucis neku drugu skriptu za ovakve stvari?
[ flylord @ 14.11.2007. 14:00 ] @
na zalost nisam video temu ranije, ali princip je princip. Molio bih te da procitas pravilnik pre nego sledeci put postavis pitanje. Postoji nacin kako se imenuje tema, i ovo kako si ti imenovao istu, spada u jako losh nacin.
LOCK