[ Coboco @ 14.11.2007. 10:11 ] @
Da li neko zna za neki tutorial, ili moze da objasni kako da se uradi zupcanik u INV 11 (pomocu design assistenta)... konkretno mi treba zupcanik za lanac... s karikama...

vrlo je slicno ovome
http://www.youtube.com/watch?v=ckkOt8JVFFk

Hvala
[ googi @ 14.11.2007. 11:15 ] @
Ja sam trazio na netu, ali nema niceg trenutno. I meni je potrebno da bih olaksao sebi ucenje masinskih elemenata. Ako uskoro nadjem nesto postavicu link.
[ cirko @ 15.11.2007. 15:44 ] @
Ovo sto hoces je modeliranje LANCANIKA a ne zupcanika
[ Coboco @ 21.11.2007. 09:03 ] @
da, lancanika... pogresio sam... a ti kao strucnjak... odmah si mi dao odgovor... prema tome... ne pravi se pametan.... nego ako znas postuj
[ cirko @ 21.11.2007. 09:40 ] @
Uzmi Meh soft. U njemu imas sve od
vratila,zupcanika,lancanika do kaisnika
Evo ti primer u Solid Edgu

[Ovu poruku je menjao cirko dana 21.11.2007. u 11:01 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao cirko dana 21.11.2007. u 11:03 GMT+1]
[ Coboco @ 21.11.2007. 11:11 ] @
u samom naslovu, s razlogom koji necu da objasnjavam... pise INVENTOR... dakle... ne znam kakav je to savet... uzmi drugi software...

ne pomazes mi tim savetom...
[ Bata1981 @ 21.11.2007. 14:07 ] @
Pa ja stvarno ne mogu da verujem....u svakoj knjizi iz masinskih elemenata ili EK,pa cak i u knjigama za rezne alate imas glodalo za lancanik i detaljan crtez lancanika imas proracun zupcanika,lancanika.....imas i crtez sa merama,pa ti to prilagodis svom proracunu jeste malo duzi put ali.....nacrtaj ga,skiciraj na papiru pa ga onda modeluj u INVENTORU ili nekom drugom programu.MD6 koji sam nekada davno koristio imao je sablone proracuna za lancane i kaisne prenosnike.Ne znam sta ti je tacno problem da li znas kako neki lancanik ili kaisnik izizgleda u prostoru a ne znas da ga modelujes ili obrnuto,sto je po meni daleko veci problem.
[ Dr. Jekyll and Mr. Hyde @ 21.11.2007. 19:29 ] @
Jeste komlikovani :)
Coveku treba prica iz Inventora, a ne iz nekog drugog softvera.
A inace Mechsoft, je Autodesk kupio pre nekoliko godina i integrisao u Inventor pod nazivom Design accelerator, sto covek i trazi.
Nema nesto primera, pogledaj ovo, mozda ti pomogne:
http://download.autodesk.com/u...deos/Chain_Drive_Generator.wmv
Ako uhvatim vremena mozda nadjem jos nesto.
[ sanibo @ 21.11.2007. 20:17 ] @
Citat:
cirko: Ovo sto hoces je modeliranje LANCANIKA a ne zupcanika

Baš sam to htio reći..
hoću reći, kupim kartu za autobus i udjem u voz, kondukter kaže to nije karta za voz, ja kežem nije bitno bitno je da se kotrlja...ako si mašinac, onda nemam komentar...

Citat:
Coboco: da, lancanika... pogresio sam... a ti kao strucnjak... odmah si mi dao odgovor... prema tome... ne pravi se pametan.... nego ako znas postuj

Nije strašno što si pogrešio, al takvim pristupom ovdje možda i ne dobiješ odgovor.

Citat:
Bata1981: Pa ja stvarno ne mogu da verujem....u svakoj knjizi iz masinskih elemenata ili EK,pa cak i u knjigama za rezne alate imas glodalo za lancanik i detaljan crtez lancanika imas proracun zupcanika,lancanika.....imas i crtez sa merama,pa ti to prilagodis svom proracunu jeste malo duzi put ali.....nacrtaj ga,skiciraj na papiru pa ga onda modeluj u INVENTORU ili nekom drugom programu.MD6 koji sam nekada davno koristio imao je sablone proracuna za lancane i kaisne prenosnike.Ne znam sta ti je tacno problem da li znas kako neki lancanik ili kaisnik izizgleda u prostoru a ne znas da ga modelujes ili obrnuto,sto je po meni daleko veci problem.

nie bitno da l je inventor, MDT ili neki treći softwer, pitanje je da li imaš skicu na papiru tog lančanika ili imaš u glavi barem predstavu kako treba izgledati samo ga preneseš na ekran, vrlo jednostavno
[ Coboco @ 21.11.2007. 20:22 ] @
@ Dr. Jekyll and Mr. Hyde : hvala ... vise nego dovoljno ...
@ostalim... neka bude i vama hvala... i ovaj post ne treba da ima poentu ko je sta zavrsio... da kritikujete kako je napisano... i ostalo... ako ste razumeli... nakon moje izmene... da nije u pitanju zupcanik nego lancanik... kraj price... a ne da se pravite pametni... etc

molim admine da zakljucaju temu... off topic
[ B.Isailovic @ 22.11.2007. 08:21 ] @
E Braco Braco