[ osmania @ 14.11.2007. 12:43 ] @
imam jedan niz u koji trpam brojeve int maximalno ih ima 50 brojeva. eh sada ukucam vrjednost x i onda pravim dva niza u kojem jedan niz ima clanove manje od x a u drugom nizu je clanovi vece od x. znaci fg[] = clanovi veci od x fk[] = clanovi manji od x eh sada treba da ispisem prvi clan fg pa onda prvi clan fk i tako sve miksati.. u fk se nalazi 1 2 3 4 5 6 7 a u fg se nalazi 9 10 12 i ja treba da ispisem 1 9 2 10 3 12 4 5 6 7 sve sam sredio ali samo ta funkcija miksanja mi ne radi kako treba: Code: #include <iostream> #include <math.h> #include <algorithm> using namespace std; int main() { int z, i, g=0, k=0, x, a=0; int f[51]={0}, fg[50]={0}, fk[50]={0}; do { i = 0; cout << "Bitte Zahlen eingeben: "; while(1) { if(i == 51) break; cin >> z; if(z == 0) break; f[i] = z; i++; } cout << "Bitte x eingeben: "; cin >> x; sort (f, f+51); for(int j = 0; j <50; j++) { /* if (f[j] == x){ fg[g] = f[j]; g++;}*/ if(f[j] >= x) { fg[g] = f[j]; g++; }else { fk[k] = f[j]; k++; } } for(int j = 0; j <50; j++) { if (fg[j] != 0) cout<<fg[j]<<" "; } cout<< endl; for(int j = 0; j <50; j++) { if (fk[j] != 0) cout<<fk[j]<<" "; } cout<< endl; for(int j = 0; j <g; j++) { // treba mi samo ova funkcija da proradi i zadatak je gotov hvala vam puno cout<<fg[j]<<" "; while(a<k) { if (fk[a] != 0) cout<<fk[a]<<" "; a++; break;}} cout << endl; cout << "Nochmals? (0=Abbruch) "; cin >> z; } while(z != 0); return 0; } |