[ ddrnikola @ 14.11.2007. 20:30 ] @
Potrebna mi je pomoc oko otkljucavanja Hdd-a. U pitanju je Samsung od 400 Gb model 400HDLJ. Win Xp mi je cesto padao na tom HDD-u pa sam resio da ga formatiram. Posto su mi sve particije bile NTFS nisam mogao da ga formatiram klasicno ,tj. sa fdisc komandom nego sam sa Hirens disc-a probao neki od onih programa(probao sam sve tako da ne znam tacno koji je za**bao HDD). Posle nekog vremena formatiranja dobio sam gresku HDD Error#***. Partition Magic i ostali programi za particionisanje ga uopste nisu videli tj. javljali su neku gresku. Medjutim na Hirens disc-u postoji i Samsung HDD tool koji moze da uradi LowLevel Format. Ostavio sam program u petak u firmi da radi i odmah sam izasao(nisam video da li je uopste poceo da radi). Kada sam dosao u ponedeljak na posao video sam da je PC ugasen, i posle par pitanja upucenih kolegama saznao da je nestajalo struje preko vikenda. Neznam dokle je LLF stigao. Danas sam nasao vremena da se pozabavim njime, pa sam sa HDD Smart Viewer-om i sa jos nekim programima saznao da je HDD Security Locked/Maximum Security. Ne znam koji program je HDD zakljucao ali znam da nijedan program za takozvano otkljucavanje nece da procita/promeni/iskljuci taj security. Na moje zaprepascenje Paragon Part. Magic je uredno napravio particije, koje svi ostali programi za particionisanje vide, ali ga Windows ne vidi. Da li je neko ikada uspeo u nasoj zemlji da otkljuca HDD??? Pod tim ljudima ne racunam ove sa pcberze i sa drugih sajtova sto to rade za pare, ne zelim nikog da vredjam sa ovim pitanjem? Ako je neko uspeo molim za odgovor, naravno i objasnjenje. HVALA P.S. Sada kada sam pustio LLF javlja neke greske odmah na pocetku i nece da ih popravi. [Ovu poruku je menjao ddrnikola dana 14.11.2007. u 23:26 GMT+1] |