[ Brolly @ 15.11.2007. 20:50 ] @
Zanima me da li postoji, da li je neko izmislio kompleksni prostor?

Naime, kompleksna ravan je prosirenje realne ose tako sto se za imaginarnu jedinicu uzme , sa takvom osobinom da je . Ali sta bi se desilo ako bismo toj ravni dodali npr. trecu dimenziju? Dodamo neko , sa osobinom da je ??? Da li je ovo moguce?

Ovo je moje neko bezvezno razmisljanje, nadam se da mi se necete smejati...

PS (offtopic) Zasto sa TEX tagovima tekst se ponekad slaze sa pozadinom elitesecurity-ja, a ponekad je u beloj pozadini, kao ovde kod mene? Ovo me bas nervira, a nema neke pravilnosti..

POZZ!
[ Bojan Basic @ 15.11.2007. 22:21 ] @
Zapravo je .

Citat:
Brolly:PS (offtopic) Zasto sa TEX tagovima tekst se ponekad slaze sa pozadinom elitesecurity-ja, a ponekad je u beloj pozadini, kao ovde kod mene? Ovo me bas nervira, a nema neke pravilnosti..

Stvar je u tome što je ranije bilo napravljeno tako da se „slaže s pozadinom“ (tj. da bude transparentno), ali je to pravilo neke probleme pa je promenjeno. Kada ukucaš kod koji predstavlja formulu parser prvo proverava da li je takva formula generisana (ako je neko pre tebe ukucao isti kod) — pa tek ako je nema, generiše novu; formulu neko je napisao dok je bilo transparentno, pa otuda ona (između ostalih) nema belu pozadinu.
[ Brolly @ 16.11.2007. 11:23 ] @
Aha.... Ok, kontam, znaci ne izlazi iz kompleksne ravni pa ne moze biti jedinica neceg veceg... Ok.
[ uranium @ 16.11.2007. 11:40 ] @
Quaternion
Octonion
Sedenion
.
.
.
Hypercomplex number
Clifford algebra