[ crnibombarder @ 16.11.2007. 11:34 ] @
10x optički zum...
Odmah pomislite na neku budžu koju ne možete da nosite bilo gde, na plažu, u provod, bilo gde... U pitanju je nova klasa fotoaparata, nastala prilagođavanjem proizvođača zahtevima savremenog tržišta. Ono što im je zajedničko je da imaju 10x optički stabilizovan objektiv, a da su toliko mali da staju u džep. Canon, Panasonic i Sony su sa modelima SX100 IS, TZ3 i H3 napravili idelan fotoaparat za porodičnu upotrebu, a i malo više za one koji će izvući maksimum iz njih.

Pogledajte veliki uporedni TEST Canon SX100 IS vs. Panasonic TZ3 vs. Sony H3
[ mika.mo @ 05.12.2007. 07:28 ] @
Ljudi, pomagajte !

Sto vise gledam forume i raznorazne testove sve mi je manje jasno koji aparat uzeti...
Gledao sam ovaj post i tu su na jednom mestu otprilike modeli na koje je pao izbor ..
mozda bi jos dodao A 650 IS
Sony kazu svi da je odlican ... koliko znam on proizvodi senzore za vecinu proizvodjaca ...
Panasonic ... ima optiku Leica koja je jedna od najboljih u svetu ...
Canon ... za njega sam cuo sve najbolje ... a i svidja mi se ovaj model SX 100
ovo mi je prvi digitalac . Do sada sam uglavnom koristio kameru sa mobilnog telefona,ali sada sam konacno odlucio da kupim pravi aparat.
Koristio bi ga za klince ,izlete,rodjendane i slicno... znaci konkretno za kucnu upotrebu...
ako mislite da ima neki drugi model mimo ovih navedenih ,predlozite mi..
unapred hvala..
[ crnibombarder @ 07.12.2007. 19:20 ] @
Nisam licno slikao sa SX100 ,pa nisam ni zeleo da pricam o njemu mnogo.
Eto, juce i danas sam se malo igrao sa njim.
Prvo sto se meni licno dopalo su male dimenzije i stvarno atraktivan moderan dizajn. Svidja mi se i fora sa tockicem za pregled MENU-a. Nekima ce mozda znaciti i ono "made in Japan" u potpisu na njemu.
Canon A650 IS nisam hteo da poredim sa ovim modelom, jer velika razlika u ceni predstavlja takodje i odnos kvaliteta.
Za vasu kucnu upotrebu bicete prezadovoljni i sa ovim SX100, a veliki zum ce dobro doci pri fotografisanju u prirodi. Aparat brzo fokusira, malo je sporiji kad treba da napuni blic za narednu sliku, ali to je boljka jos od A710 modela. Usteda na velicini i masi fotoaparata, zbog napajanja sa 2xAA baterije uzima danak. Nije nista katastrofalno. Kao sto si verovatno video u testu, kvalitet slika je za Canona standardno dobar.
Mozes da biras izmedju SX100 IS i "manjeg brata" A720 IS, u oba slucaja neces pogresiti.
[ mika.mo @ 06.03.2008. 11:26 ] @
Jeste proslo dosta vremena ali ipak je vredelo biti strpljiv.
Tako sam konacno kupio Sony H3 i prezadovoljan sam . Baterija mu je odlicna . Fotografije su mnogo dobre . Posebno mi se svidja sto u paketu dolazi i zonerica kao i poklopac za objektiv . Stvarno za taj novac mnogo dobar aparat.
Cuo sam od jednog lika da moze i u RAW formatu da slika ali nikako nemogu da nadjem gde se to podesava .
Pocetnik sam u svemu ovome ali mi rekose da je RAW mnogo bolji , pa zasto da ne probam ...
Ako neko ima isti aparat moze li da mi pomogne ...

Unapred hvala !
[ vamsi @ 06.03.2008. 12:18 ] @
Ne moze RAW.
[ crnibombarder @ 06.03.2008. 19:05 ] @
Verovatno da ne moze, znam da je bilo nekih "patki" da pojedini Canon modeli mogu uz odredjeni firmwere da se pojacaju nekim opcijama u MENU-u. Sad, neko je vec verovatno petljao nesto oko tog'...
Nije frka i ako ne mozes da iskoristis taj RAW kod tog modela. Slikaj, iskoristi kolika-tolika podeshavanja koja imas, lako ce posle doci nesto bolje ako bude potrebe za tim.
[ mika.mo @ 10.03.2008. 15:29 ] @
A da li znate gde bi mogao da potrazim taj firmwere , ako postoji ?
Da li taj program na bilo kakav nacin moze da naskodi softweru aparata i da li se time gubi garancija?
[ wiz011 @ 15.03.2008. 00:30 ] @
Citat:
znam da je bilo nekih "patki" da pojedini Canon modeli mogu uz odredjeni firmwere da se pojacaju nekim opcijama u MENU-u

Zašto "patki"?

http://chdk.wikia.com/wiki/Main_Page
[ Ivand @ 15.03.2008. 01:40 ] @
Mislim da je drug crni ;), mislio na Sony ovom prilikom, posto se i pricalo o Soniju...
[ crnibombarder @ 15.03.2008. 21:45 ] @
Da, mislio sam na Sony. Zahvaljujem Ivane ;-)
Taj link sa firmwere-ima za pojedine Canon modele mi je poslao Zare pre neki dan. Pa tako i Ixus 850 IS moze da se "nafrizira" sa RAW-om, i sve lepo radi.
[ bgd.srdjan @ 28.03.2008. 13:39 ] @
Ako hoces da se igras sa aparatom onda budzi taj "firmware" . Mislim da nema sanse da ti prihvate garanciju , nedaj Boze da se nesto desi .
To je sve igranje, a i RAW pocetniku ne treba . Ako ne znas razliku i za sta moze da ti posluzi , nema potrebe da trazis da ga nabudzis . Fotkaj u standardnom jpg formatu porodicne manifestacije i izlete i bices prezadovoljan . Ako ipak krenes u ozbiljniju pricu ,prodaj taj Sony H3 i kupi nesto bolje...

P.S. kolega ja se izvinjavam ako sam lose procenio Vase afinitete .
[ BiiigMuzzy @ 28.03.2008. 13:49 ] @
Citat:
bgd.srdjan: Ako hoces da se igras sa aparatom onda budzi taj "firmware" . Mislim da nema sanse da ti prihvate garanciju , nedaj Boze da se nesto desi .

Novi "firmware" ne flesujes u aparat, nego se pokrece sa SD kartice (koliko sam do sada procitao i shvatio). Ugasis aparat, izvadis karticu, stavis drugu, upalis aparat - ponovo je "farbricki" Niko ne zna da si ti ista cackao, pa po tome garancija i dalje vazi.

Pozdrav!