[ Getsbi @ 17.11.2007. 10:50 ] @
Imam bazu sa OLE objektima. Između ostalih u OLE objektima imam i Word dokumente. Hteo bih u Singl Form klikom na OLE kontrolu da pokrenem Winword.exe i da mi otvori upravo dokument koji vidim u kontroli. Ovo je moguće u Datasheet formatu ili direktno u bazi ali u Singl Form mi ne polazi za rukom . VBA funkcija Shell kojom inače pokrećem eksterne programe iz Accessa nema mogućnost za prijem parametara i otvara mi prazan prozor Word-a. Dakle poenta je da vrtim dokumente u Singl Form gledam ih na ekranu i kad odlučim koji želim da editujem, kliknem na njega, te da mi se otvori Word isto kao i iz Datasheet-a i da mogu da kompletno editujem dokument. Pokušavam da u Singl Form dobijem na dvoklik miša isto što i u Datasheet formi. kad radim sa .pdf dokumentima nemam problema. Ali sa dokumentima .ppt , .doc i ostalim iz MS Office ne mogu, a hteo bih da ih pokrenem u potpunom Editable modu sa svim funkcijama koje su inače raspoložive. U primeru koji sam okačio, u Singl Form na desni klik, pa Document Object pa Open dobijem šta hoću, ali bih korisnika radi (udobnosti i elegancije) hteo da to uradim na dvoklik kao i u Datasheet-u. Uklavirio sam da bi trebalo na OLE kontroli osobinu Auto Activate sa Double-Click prebaciti na Manual te onda na događaj On Dbl Click napisati funkciju. Ali koju? A možda i grešim. Zna li neko rešenje. [Ovu poruku je menjao Getsbi dana 18.11.2007. u 08:26 GMT+1] |