[ nmilosev @ 18.11.2007. 01:43 ] @
Here we go again... ![]() Ovaj tutorial će biti lakši pošto imam već sve spremne fajlove koje ću vam dati a vi ih samo iskopirajte ![]() Potrebne stvari: Pocket PC sa VGA ekranom (može i QVGA sa Nydot Virtual Display)- Bochs verzija 2.3.5 (najnovija)* (1.6 MB) Windows 95 - Bochs imidž # (89 MB) Total Commander CE * (600 kB) Pocket Console * (120 kB) SE_VGA (opciono uz VGA uređaj ili ozVGA za WM5) * BOCHSRC.TXT * VGAKEY (donateware)* Treba vam i Total Commander za PC ili WinRar ili neki drugi arhajver koji može da otpakuje tar i gz (zbog win95.img smanjio sam ga na 42MB) * Stvari koje vam dajem # Kontakt na PP ili potraga za fajlom u mom 4shared folderu - Stvari koje morate nabaviti ![]() OK, da krenemo, sve fajlove ćete naći na 4shared.com linkovima pošto su oni najbolji.. Linkovi su na dnu strane. 1. Skinite Pocket Console i instalirajte ga U INTERNU MEMORIJU! 2. Skinite SE_VGA (VGA uređaj)/Nydot Virual Display (QVGA) i instalirajte ga bilo gde. 3. Skinite Total Commander i instalirajte ga bilo gde. 3a. Skinite VGA_KEY i instalirajte ga U INTERNU MEMORIJU. 4. Skinite BOCHSRC.txt i prekopirajte ga na / (tako da putanja bude /bochsrc.txt). 5. Skinite Bochs 2.3.5 raspakujte ga, i iskopirajte ga na /SD Card/Bochs/ (tako da putanja izgleda ovako /SD Card/Bochs/<ovde je sadržaj arhive> npr. bochs.exe 6. Skinite Windows 95 imidž (win95.img) i iskopirajte ga u /SD Card/Bochs (tako da putanja bude /SD Card/Bochs/<ovde je win95.img> Ovim ste završili prvi deo koji je i najdosadniji a to je kopiranje i smaranje dok se daunlouduju fajlovi.. ![]() Sad ide zanimljiv deo... ![]() 7. Uđite u ozVGA, SE_VGA ili šta već koristite i uključite Real VGA mod. Prebacite ekran u Landscape. Zatim po restartu uređaja nabockajte (sve će biti sitnije) Total Commander, idite u SD Card, Bochs i pokrenite Bochs.exe iskočiće vam crni prozor i slova će da lete po ekranu... 8. Pritisnite 6 pa Enter i krenuće emulacija. Uključite VGAKEY (ako ga već niste uključili) i pritisnite dva puta tipku Fn (zadnji donji red pored Space) pa F12 (uključivanje miša) pa F5 (opciono, full screen). 8a. Čekajte 1-5 minuta zavisi od konfiguracije uređaja ako vam prijavi bilo kakvu grešku, sam Windows samo stisnite enter... 8b. Dobrodošli u Win95 9. Ako ste ušli u full screen primetićete da nema načina za uključivanje tastature. Nažalost ovo je jedan od većih nedostataka programa. Preporučujem da pritisnete npr dugme za kontakte pa kad isključite kontakte vratiće vas u Bochs ali će te u donjem desnom uglu biti ikona za VGAKEY ![]() Screenshots: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Naravno moguće je kopirati sve fajlove na neko drugo mesto u tom slučaju me kontaktirajte na PP da vam dam drugi BOCHSRC.txt Link do mog foldera u kom ćete ubuduće nalaziti sve fajlove koje aploudujem : <Kontaktirajte me na PP> (molim vas da ne aploudujete fajlove..) Pozdrav. PS. Čeka vas jedan tekstualni fajl na desktopu ![]() Next... Damn Small Linux/Knoppix [Ovu poruku je menjao nmilosev dana 26.01.2008. u 10:06 GMT+1] |