[ ic2000 @ 18.11.2007. 15:01 ] @
Primijetio sam da mi sat u windowsu zaostaje. Kada sam zamijenio bateriju, stavio kao novu, uopste je nije prihvatio, svaki put prilikom podizanja sistema sam morao da pritisnem F1 ... Vratio sam staru bateriju, jer je bolje imati sat unazad :-) nego nikako. Jel ima neko resenje problema. Ploca je stara oko 4,5 god i osim ovoga problema odlicno funkcionise.

Pozz
[ buljko @ 18.11.2007. 16:15 ] @
Za pocetak, jesi li siguran da si PRAVILNO postavio ISPRAVNU bateriju?
[ ic2000 @ 18.11.2007. 18:14 ] @
ne znam na sto mislis pravilno!? Valjda jesam, izvadio staru stavio novu istu bateriju.
[ buljko @ 18.11.2007. 18:23 ] @
Mislim na pravilan polaritet. Drugo pitanje odnosi se na ispravnost baterije. Jesi li instrumentom merio bateriju kada je postavljena na plocu? Gomila baterija kupljenih po buvljacima i kineskim radnjama je sumnjivog kvaliteta. Neopterecena pokazuje nominalan napon ali, i sa vrlo malim opterecenjem napon padne ispod potrebnog za pravilan rad.
[ ic2000 @ 18.11.2007. 19:11 ] @
mislis na polaritet ono sa jumperima i clear cmos!? ili na nesto drugo
[ kentaur66 @ 18.11.2007. 19:27 ] @
..mislim da misli na: + dole / - gore.. ..s'obzirom da sam i ja video slicne bisere..
[ buljko @ 18.11.2007. 20:44 ] @
Citat:
kentaur66: ..mislim da misli na: + dole / - gore.. ..s'obzirom da sam i ja video slicne bisere..

Pa, otprilike sam na to mislio ali, i citirana poruka je deo tih "bisera"! Naime, (+) pol ide GORE a (-) dole! Za razliku od standardne izrade nama poznatih baterija gde je (-) pol na sirem/vecem delu tj. kucistu, kod ovih baterija je (+) pol na tom mestu. Znaci, kada namestis pravilno bateriju, moras videti kompletnu gornju povrsinu, bez prelaza i na njoj ucrtanu oznaku za (+). Donja, manja povrsina, naleze na pipak za (-) pol.
[ sasa022 @ 19.11.2007. 05:26 ] @
Na pijacama i buvljacima je veoma tesko naci dobre baterije.
Najlaksi nacin da ih testirate je da ih liznete vrhom jezika.One koje su dobre moraju "dobro" da peckaju....
[ kentaur66 @ 19.11.2007. 15:54 ] @

@buljko

..ako se ne varam, u mom opisu "bisera" i jeste + kao dole..
[ PCS @ 19.11.2007. 16:37 ] @
Citat:
kentaur66: @buljko

..ako se ne varam, u mom opisu "bisera" i jeste + kao dole..

Citat:
buljko: Pa, otprilike sam na to mislio ali, i citirana poruka je deo tih "bisera"! Naime, (+) pol ide GORE a (-) dole! Za razliku od standardne izrade nama poznatih baterija gde je (-) pol na sirem/vecem delu tj. kucistu, kod ovih baterija je (+) pol na tom mestu. Znaci, kada namestis pravilno bateriju, moras videti kompletnu gornju povrsinu, bez prelaza i na njoj ucrtanu oznaku za (+). Donja, manja povrsina, naleze na pipak za (-) pol.

Ne razumem da li covek ne vidi razliku ili u cemu je fora?
[ ic2000 @ 19.11.2007. 17:50 ] @
Vidim nijesam toliko neznaven, meni je prosto suludo da je neko okrene naopacke!!! Ustanovio sam konacno da je do baterije. Ove koje sam stavljao su bile loseg kvaliteta a kao bile su "nove".

[ Nenad Vranjanac @ 19.11.2007. 18:14 ] @
bilo je puno takvih probrlma u poslednje vreme - jedan od njih: Menjanje baterije biosa na maticnoj