[ nemanja1234 @ 18.11.2007. 18:10 ] @
Prvo da kazem da mi je kablovski modem povezan preko ethernet veze sa kompjuterom. Ali sad hocu da povezem taj kompjuter sa drugim (nije vazno da li ce oba imati internet ili ne, vazno je samo da taj jedan kompjuter koji je do sada bio povezan na net i dalje bude povezan). Problem je sto imam samo jedan mrezni ulaz tako da moram modem da povezem preko USB-a, kako bi taj jedini ethernet ulaz iskoristio za LAN. Samo da napomenem da su ranije (pre godinu-dve), kada nisam imao kablovski internet, ta dva kompjutera bila u LAN-u. Problem nastaje kada probam da povezem modem preko USB-a i kada probam da umrezim ova dva kompjutera, a javlja se ista poruka. Kada instaliram drajver za modem ili povezem ova dva kompjutera i zavrsim sa wizardom "Set up a home or small office networ" pojavi se u system tray-u ona ikonica koja pokusava da poveze dva kompjutera i kada predjem misem preko nje pise: "Acquiring network address". Ali se posle nekog vremena javi zuti trougao sa uzvicnikom. I kada odem da vidim sta je razlog, onda pise: You might not be able to access the Internet or some network resources. This problem occurred because the network did not assign a network address to the computer. I ne znam kako da resim ova dva problema. |