[ kopca @ 19.11.2007. 08:55 ] @
Pozdrav svima, Pravim ASP.NET web aplikaciju i koristim lokalizaciju, onu prostu, sa fajlovima tipa Default.aspx.en-US.resx. U Page direktivi imam ovo: <@Page ... culture="auto:sr-SP-Latn"...>. Kompajler se buni i kaze: 'sr-SP-Latn' is not a valid value for attribute 'culture'. Nasao sam na netu da je Microsoft izmenio 13 culture stringova medju kojima je sr-SP-Latn. Sad nije vise sr-SP-Latn, nego sr-Latn-cs, da bi bilo po nekom naming standardu. To je u redu, kod se kompajlira kad ispravim <@Page...> direktivu. Ali problem je sto sam to uradio na update-ovanoj masini (.NET framework 2.0.5blabla), dok kuci jos imam staru verziju i na njoj se kompajlira sr-SP-Latn!!! Microsoft je ponudio resenje, treba da se skine Windows Update, sto i uradih, ali nista od toga. Bio sam nestrpljiv pa sam reinstalirao VS sa novom verzijom prethodno brisuci .NET verziju koju imam i stavljajuci novu. Da li neko zna u cemu je caka? Da li je do Windows Update-a ili do Framework-a? Ne razumem vezu izmedju Windows Update-a i Frameworka... Da li su ti stringovi opstija stvar od .NET-a, pa framework zavisi od toga? Sta jos treba da uradim? Molim vas, pomozite, treba da publishujem sajt, a ne mogu zbog glupih 13 skracenica... Ako nadjem Microsoft-ov link o tih 13 skracenica, okacicu je u odgovoru na temu. |