[ ADI007 @ 19.11.2007. 16:13 ] @
Program za spajanje mp4 a 3gp klipova u jedan??? Ili koji je bolji format sa se pretvori iz mp 4 i 3gp u njega pa da se onda spoji?? Los sam sa poznavanjem ovog videa pa nemojte zamjeriti ako sam pogresno objasnio!!
[ Djordjevlasotince @ 20.11.2007. 11:08 ] @
Mozda, ali mozda mozes sve to pomocu PREMIERE, samo bi trebao da nadjes odgovarajuci PLUG IN za premiere, odnosno za MP4 3gp format. Vidjao sam po netu razne pluginove...
pozZ
[ Misa_exclusive @ 20.11.2007. 14:02 ] @
Potraži na google neki mp4 to 3gp converter, i potraži neki 3gp joiner koji ce ti spojiti snimke bez rekompresije i to je to.
[ despot77 @ 21.11.2007. 21:14 ] @
Za konverziju svega u sve najbolji je FOX Video Converter , podržava: 3gp mp4 avi flv mpeg mov wmv swf ...
moja preporuka da prebaciš svoje klipove u .avi sa ovim konvertorom i onda u VirtualDub-u izvršiš spajanje a poslije vratiš sa konvertorom u format koji ti odgovara...
[ homerruma @ 26.03.2009. 08:42 ] @
tema je malo stara ali...
Za manipulaciju MP4 i 3GP program YAMB http://www.digital-digest.com/articles/MP4_Usage_Guide_page5.html
[ Paramecijum @ 24.04.2009. 02:27 ] @
Na 200 mesta po ovom forumu piše da se fajlovi najlakše spajaju sa Virtuel Dubom.
Ali to bre nema veze sa životom.
Append opcija mu radi samo u slučaju da su svi parametni IDENTIČNI, a to imamo samo ako jedan fajl iseckamo na delove i onda je sve isto.
Štagod drugo da se uradi, pojavljuju se razlike u stotoj decimali i to je za VD nepremostiva prepreka.
Nikakva konverotvanja, ni sa čim nikada nisam uspeo da dva različita fajla dovedem u stanje da ih VD prilepi.

Praktično nema malog, jednostavnog i brzog načina koji radi u svim slučajevima. Jedan program čita samo mpeg2, jedan neće mp4. jedan sve spoji ali se pojavi greška u zvuku na prilepljenom delu... i sve tako u krug... Imam gomilu raznih snimaka sa raznih strana, i to jednostavno ni sa čim ne može da se pokupi. Ok, Premijer može, Vegas može, ali to sve traje letnji dan do podne.

Ja, inače, obožavam malecke programe koji savršeno odrađuju jedan zadatak, poput WinDV za grebovanje sa kamere ili Womble za mpeg fajlove; ali sa ovim raznim divxima, matroškama i h264 problema koliko hoćeš. Recimo, Media Koder hoće određenu vrstu fajlova da spoji, ali opet ni to ne radi u svim slučajevima. Najgore u svemu je što stalno neko beskrajno nahvali određeni program, koji možda jeste njemu odradio neku vrstu posla, ali u osnovi, nema lakog rešenja.
Ili možda ima?
[ Stranger2 @ 24.04.2009. 16:26 ] @
Citat:
samo u slučaju da su svi parametni IDENTIČNI, a to imamo samo ako jedan fajl iseckamo na delove i onda je sve isto.

Bas tako. Jednostavno spajanje bez rekompresije se moze vrsiti samo ako su fajlovi istih parametara.

Za sve sto je slozenije od toga, moras koristiti programe za Video montazu:
Za pocetnike je dobar Ulead Video Studio (ili Corel Video Studio X2)
Za naprednije Sony Vegas, Adobe Premiere itd.

programi za vido montazu svaki video il iisecak tretiraju kao objekat koji mozes premestati, kopirati, razvlaciti uklanjati... Pre montaze se odaberu parametri projekta. Izmedju ostalog najvaznija je rezolucija. Kada se motaza zavrsi, obavlja se rendering ili export u format koji izaberes i onda se svi delovi videa resajzuju na navedenu rezoluciju, izabrani framerate itd. Tj sve postaje jedna celina sa istim parametrima.