Citat:
Ubleha: "povremeno pretiskaj power dugme" e ovo ce sigurno da pomogne da se resetuje BIOS bez otvaranja kucista
Kad si vec poceo sa provokacijama trebao si da pastiras i gornji deo text-a a ne da se ismejavas mom odgovoru.Nisam obratio paznju da lik nece da otvara komp i da hoce da skine pass bez otvaranja pc kucishta.A sad ti meni kazi da li sam neshto pogresio u odgovoru?Da li na taj nacin ponavljam "uz iskljucenje iz gradske mreze i skidanje baterije" nece izbrisati eprom ili BIOS PODESAVANJA???A skljockanje power dugmeta sam naveo iz razloga da bi se ispraznili od struje svi elementi pogotovo kondenzatori.Izvinjavam se svima shto sam skrenuo sa teme hteo sam da pomognem liku,bar sam pokusao.
A shto se tice password cracker-a za bios imas ih tonu na netu samo potrazi BIOS PASSWORD CRACKER imash dosta image-a i na disketi i na cd-u i na flash memoriji.Neznam kako ti je bios podesen da boot-a.
Znas i sam opcija first boot device i da pretpostavimo kada si instalirao os da si prebacio da boot-a sa hard diska a da ti je druga opcija da boot-a sa cd ili sa floppy-a.To je prednost jer ces moci jednostavno da iskljucis hdd i bios ce pokusati da boot-a sa hdd-a ali ga nece naci pa ce traziti da boot-a sa cd-a ili floppy-a gde ti se uklapaju pass cracker-i koji ce da obave posao.
Zavisno od ploce i proizvodjaca sada postoji opcija da se update-uje bios kroz win.Znaci to ce da flash-uje bios i da ti vrati sve u normalu i bez sifre.Ako vec flash-ujesh bios to mozes da uradish veoma lako i bez koriscenja password crackera.Isto kao i gore znaci prvo boot-a sa hdd koga nece da nadje jer si ga iskljucio i onda ce traziti sa floppy ili cd-a da boot-a.ROM fajl za flashovanje bios-a cesh naci na cd-u sa drajverima maticne ploce ali bih ti vishe savetovao da odesh na web sajt proizvodjaca te ploce i da skinesh najnoviji ROM fajl za tvoju plocu i onda da napravis boot floppy ili cd sa kojim cesh da flash-ujesh bios.
PRIMER:Kod mene je na komp-u maticna ploca ASUS A7V800 odem na
www.asus.com izaberem svoju plocu i onda mi sajt nudi da skinem drajvere najnovije,najnoviju verziju bios-a itd itd.Kad skinem najnoviji ROM file kreiram u windows-u startup disketu(Nadam se da znash shta je to) i u toj disketi prekopiram prog AFUDOS.EXE i A7V880.ROM i onda restartujem komp selektujem da boot-a sa diskete odradi flash i to je to.isto kao shto boot-a sa floppy-a moze da se stavi i da boot-a sa cd-a samo ce ti trebati program tipa UltraISO da napravis image floppy-a na hdd-u a da ostane boot-abilan i da te iste fajlove narezesh na neki RW disk i potpuno je sve isto.
To su ti neki od nacina na koje bih ja to odradio molim sve koji prate ovu temu da se fokusiraju na resavanje problema a ne na pluvanje i provociranje.
Javi shta si uradio