[ Ustah @ 21.11.2007. 00:04 ] @
Odmah, za delić sekunde mi strada transistor HIS-a kod TV-a u naslovu. Ima li ko od kolega neki savet za rešenje ovog kvara jer sam uništio više transistora i nemam hrabrosti više da ga uključim bez konstatacije greške. Svaki savet/sugestija je dobrodošla. Hvala unapred i pozdrav za sve učesnike foruma.
[ lale1 @ 21.11.2007. 11:51 ] @
Pozdrav
pod broj jedan provjeri mrežu i oscilator kada je izvadjen tranzistor
pod broj dva zamijeni buster blok i elkić na bazi tranzistora
[ alexa_pg @ 21.11.2007. 12:13 ] @
Pod broj tri, napisi prvo ti sta si radio ili mijenjao na tom aparatu, osim zamjene tr., da mi ne pisemo bespotrebno neke stvari koje si vec mijenjao
[ Ustah @ 21.11.2007. 21:25 ] @
Pre svega, hvala na javljanju. Što se tiče tog TV-a ništa nisam menjao na njemu. Kako sam ga dobio od vlasnika menjao sam booster kond. i S2000AF. prilikom prvog uključenja stradao S2000, menjao ga opet i S2000 i booster kondenzator i opet isto stradao tranzistor. Nisam više ništa drugo menjao bez još jedno dva tri puta transistor iz drugog izvora nabavke (tačnije iz Beograda), uništio i njih i odustao. To bi bila cela biografija te Sabe sa oznakom M 7030 VT. Pozdrav
[ demon666 @ 22.11.2007. 10:09 ] @
ako si menjao buster , i mreza radi kako treba zameni vn trafo imao sam slucaj da mi crkava bu bas zbog njega.
Bas na sasiji icc.
[ gaostolski @ 22.11.2007. 13:05 ] @
Proveri izmeri otklonsku jedinicu i to deo za horizontalu,po mogucnosti izvadi i proveri sa unutrasnje strane da nije negde varnicila,ili na dovodnoj strani zna na poneku sasiju da bude i neki kalem(prigusnica) i uglavnom smelcuje neki kontakt i to prouzrokuje pregorevanje his tranzistora,promena ili merenje vn trafoa bi ti bila druga opcija ,i proveri izmeri napajanje horizontale i pobudnog tranzistora i trafoa.
[ Ustah @ 22.11.2007. 18:33 ] @
Hvala svima na javljanju, pogledaću ga u subotu pa ću se javiti sa rezultatom.