[ bild-studio @ 21.11.2007. 01:53 ] @
| Posto sam procitao sve teme vezano za ovo nista nisam nasao konkretno za moj problem...
E ovako hocu da se nakacim na MySQL bazu... (Uzeti u obzir da pojma nemam kako se to radi u Javi, u PHP-u to sam prevazisao... :) ), sad me zanima kako se to radi... Citao sam nesto da treba da se skine neki Driver skinuo sam ga (zove se mysql-connector-java-5.0.8) ako je to uopste to. E sad trebam to da uvezem preko CLASSPATHA probao sam sa ovim kodom
try {
//Ovde import-ujemo driver
Class.forName("/jre/lib/ext/mysql-connector-java-5.0.8-bin.jar").newInstance();
}
catch (Exception E) {
System.err.println("Unable to load driver.");
E.printStackTrace();
}
Ali mi javlja Exception e, sad u cemu je greska?? u CLASS pathu, postupku ili vec cemu?? Treba mi detaljno uputstvo za ovo importovanje i povezivanje na MySQL ako je u mogucnosti...
Unaprijed zahvalan...!
|
[ bild-studio @ 21.11.2007. 14:01 ] @
Probao sam sa ovim linkovima ali ne moze javlja mi Exception!!! Imas li nesto konkretno?? Prerovih glupi inrernet nidje da nadjem to!!!
[ anon315 @ 21.11.2007. 14:17 ] @
[ bild-studio @ 21.11.2007. 14:43 ] @
Netrebaju mi linkovi. Naso sam ih sam na milion mesta, treba mi objasnjenje kako da importujem drajver "mysql-connector-java-5.0.8" kojie se nalazi na lokaciji "C:\mysql-connector-java-5.0.8" u javine klase?? Preko CLASSPATHA? Moze li neko da odvoji 5 minuta i da napise kako se to radi treba mi to stvarno hitno evo mucim se po forumima vec 2 dana...
[ augustus @ 21.11.2007. 14:53 ] @
eee to je ona fora, kuckaj javu u notepadu da bolje naucis :)
korisit Eclipse pa ces to uraditi za 2 sekunde....
[ anon315 @ 21.11.2007. 14:57 ] @
Citat:
bild-studio: Netrebaju mi linkovi. Naso sam ih sam na milion mesta, treba mi objasnjenje kako da importujem drajver "mysql-connector-java-5.0.8" kojie se nalazi na lokaciji "C:\mysql-connector-java-5.0.8" u javine klase?? Preko CLASSPATHA? Moze li neko da odvoji 5 minuta i da napise kako se to radi treba mi to stvarno hitno evo mucim se po forumima vec 2 dana...
Ma idi? Bolje ti odvoji 5 minuta i na linku koji ti ne treba vidi kako se to radi..
A imam i bolji link od prethodnog za tebe:
http://java.sun.com/docs/books/tutorial/ 
[ milan.dinic @ 21.11.2007. 15:17 ] @
[ bild-studio @ 21.11.2007. 16:38 ] @
Joj ljudi danas je praznik :) Cuti Hvala za ovo ebo te vise Muku omucis :) Tako Veliki pozdrav za sve koji su pomogli ;)!!!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.