[ vanhulio @ 21.11.2007. 10:03 ] @
Pozdrav svima, Imam ne bas standardnu situaciju, gde mi treba uni-directional relacija ali da foreign key ne bude primary key roditelja, vec da se koristi, u mom slucaju, name (varchar) kolona iz roditeljske tabele. Code: [b]Parent:[/b] <class name="Parent" table="Parent"> <id name="Id" access="nosetter.camelcase" column="id" type="Int32"> <generator class="native" /> </id> <property name="Name" type="String" column="name" /> <bag name="Children" access="nosetter.camelcase" cascade="save-update" table="Child"> <key column="parentName" /> <one-to-many class="Child" /> </bag> </class> [b]Child:[/b] <class name="Child" table="Child"> <id name="Id" access="nosetter.camelcase" column="id" type="Int32"> <generator class="native" /> </id> <property name="Title" type="String" column="title" /> </class> Kopao sam po netu malo, i verovatno postoji nacin ali u slucaju da je bidirectional-na relacija, tj. da i Children zna za relaciju, tu se koristi property-ref na children strani. Malo sam uprostio, ima tu jos detalja, ali interesuje me da li je to moguce izvesti da znam da li da trazim drugo resenje. |