[ vula @ 21.11.2007. 14:01 ] @
Pozdrav Php-om se nisam bavio i tek ulazim u to tako da imam jedno, vjerovatno, pocetnicko pitanje a to je proslijedjivanje vrijednosti iz html u php funkciju. Znaci interesuje me sve, form action, OnClick, Submit (html), kako se prosledjuje vrijednost iz html-a (znaci definisana php funkcija <?php function prvafunkcija($ulaz1, $ulaz2) ... ?> a zatim kako da u html proslijedim vrijednosti <form action="" method="post" name="formica" id="formica"> <input type="text" name="nekitekst" id="nekitekst" value="" /> <input name="sumb" type="submit" id="sumb" value="Nesto" OnClick="prvafunkcija(formica.nekitekst ??? prolazi li ovo)" />) itd. U sustini interesuje me kako prosledjivani preko form ili preko event-a? I kako server konta kad se radi preko form action? $_SESSION, cemu sluzi i kako se radi s njim? $_POST, $_GET? Mene muce sitnice, da li da stavljam prvafunkcija(formica.nekitekst) ili prvafunkcija('formica.nekitekst') ili prvafunkcija("formica.nekitekst"), znaci ' " , id ili name, sta je bitno pri prosledjivanju itd? Hvala |