[ erno @ 22.11.2007. 17:45 ] @
| Pozdrav
jel ima neko iskustva sa Axis2? Od svoje postojece aplikacije moram ponuditi web service. e sad prica o pakovanju u aar itd itd nije neko rjesenje. trebam znaci registrovati svoju klasu kod axis2 bez da mjenjam ista osim da dodam jos service.xml... thnx
pozzzzz |
[ alex @ 23.11.2007. 15:23 ] @
Svakako bih ti preporucio
CXF umesto Axis2, narocito ako je kojim slucajem tvoja aplikacija napisana uz
Spring Framework.
CXF ti omogucava da bez mnogo truda (npr. uz pomoc JAX-WS anotacija) od svojih klasa napravis WS. Na sajtu ima nekoliko primera - naravno, CXF mozes koristiti i bez Springa (ali je Spring svakako plus za tvoju aplikaciju!).
Mala digresija, Spring Source (bivsi Interface21) je upravo pre neki dan objavio novu verziju Springa, 2.5, sa dosta poboljsanja i novosti. Toplo preporucujem!
[ cteba @ 24.11.2007. 12:13 ] @
Dodas axis u aplikacioni sever, ja konkretno dodam u tomcat, u axis ubacis potrebne klase i napravis mali xml fajl gde opises koja klasa realizuje web servise, i koje metode ce biti dostupne. Za detalje pogledaj axis dokumentaciju u kojoj je sve lepo objasnjeno na jednostavnim primerima.
[ erno @ 27.11.2007. 15:26 ] @
@alex:
ne koristim Spring, a moram koristiti Ajax. Thnx ;-)
@cteba
Ja isto tako radim, bas po dokumentaciji. Axis mi se nalazi u Tomcat/webapps, a u svoj projekt sam ubacio isto tako axis libs. ovaj projekt se nalazi na drugom disku gdje mi je workspace od eclipse. napravim i mali xml file ubacim u conf/Catalina/localhost dir, napravim wsdd file, registrujem pomocu AdminClienta webservice-deployment, ali kad odem na List (happyaxis.jsp) veli da ne moze naci klasu od webservisa. znaci bas sve kao u dokumentaciji. ipak, nesto sam propustio, a ne znam sta. gdje ti stavis koja klasa je WS? ah da, ne zelim da mi aplikacija bude u webapps diru. thnx
pozzz
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.