[ Milan M. Radovic @ 26.11.2007. 06:40 ] @
| Pre nekih nedelju dana mozda mi je monitor dobio kao neke boje na ivicama ekrana ,nesto kao kad se prinese magnet.
Ali ja nemam degaus...
Interesantna stvar je da me od skoro strasno boli glava.
Da li je moguce da mi monitor mnogo zraci.
Neki drugari su mi rekli da mi nesto nije u redu za katodnom cevi... |
[ drvlada75 @ 26.11.2007. 07:12 ] @
Iskljuci monitor iz struje, znaci, izvuci utikac iz zida ili iz produznog kabla i neka tako odstoji nekih 5 minuta. Ukljuci monitor i tada ce se isvrsiti demagnetizacija ekrana ako nesto postoji. Takodje, razmrsi kablove koji ti dolaze do monitora...mislim na strujni i video kabl
[ Milan M. Radovic @ 26.11.2007. 10:30 ] @
Citat:
drvlada75: Iskljuci monitor iz struje, znaci, izvuci utikac iz zida ili iz produznog kabla i neka tako odstoji nekih 5 minuta. Ukljuci monitor i tada ce se isvrsiti demagnetizacija ekrana ako nesto postoji. Takodje, razmrsi kablove koji ti dolaze do monitora...mislim na strujni i video kabl
Sve to je uveliko probano... i odstojao je on blago meni 24h... pa opet ista prica.:
[ bakara @ 26.11.2007. 11:26 ] @
Da li je dobro podesen refresh rate?
[ drvlada75 @ 26.11.2007. 12:00 ] @
Jesi li probao da prebacis monitor na drugo mesto?
Stavi refresh rate na primer 60hz....kreni od nizih vrednosti...
[ JOJO847 @ 26.11.2007. 13:23 ] @
Obrati pažnju da nemaš neki zvučnik blizu monitora, trafo, bilo što elektromagnetsko.
[ Milan M. Radovic @ 27.11.2007. 12:36 ] @
Stoji na 75 'erca , mada sam sad uzeo monitor viska od druga... pa se nadam,bice bolje...
Zvucnike nemam nigde blize od metar...
[ Mungos 7 @ 28.11.2007. 16:25 ] @
postavi na 85Hz ako moze, bolje je za oci
monitor moze da zraci vise (X zraci), i to u slucaju ako je povecan visoki napon na katodnoj, to bi rezultiralo vecom svjetlinom slike
medjutim monitori imaju zastitna kola od previsokog VN (preko 30kV) tako da bi se gasio
ako je monitor namagnetisan mozes ga razmagnetisati nekim uredjajem koji zraci jako elektro magnetno polje (220V/50Hz)
recimo razni stabilizatori napona, jake busilice, brusilice, trafoi i sl.
upalis monitor i kruzis uredjajem oko njega
ako pak nemas,nemas druge nego da poneses na servis
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.