[ mmserbia @ 26.11.2007. 09:56 ] @
![]() Ja sam veliki fan HTC telefona i pre nego što sam kupio prvi Samsung Windows telefon pozivajući se na review novina ili sajtova nisam sam stekao neko mišljenje o njemu. (btw od HTCovih sam imao maltene sve vrste osim onih najnovijih, čak i prvi Canary win smartphone uopšte) Prvenstveno što ostale ne-smart telefone od Samsunga ne volim uopšte. Ali sam se prevario, barem malo. Pošto je sudeći po oglasima ponovo postao popularniji nego ranije (ima ga i polovan i nov) reših da napišem nešto o njemu PREDNOSTI --- Elegantan business dizajn (preovladava crna boja, kvalitetna plastika i puno dugmića, kvalitetna tastatura) Dakle klasika ali business klasika. Bez mnogo oblina. I mogu da kažem da je što se tiče dizajna jedan od omiljenijih pored Siemensa SXG75. --- HDD od 3GB, nisam imao problema kako mnogi pričaju a pohvalna je opcija USB Mode (MASS Storage) gde ga je moguće koristiti kao flash disk sa mnogo većom brzinom prenosa u odnosu na ActiveSync mod i bez ikakvih drajvera. Dakle prepoznaje ga bilo koji kompjuter. Pored njega u telefonu se može ubaciti i miniSD kartica od 2GB. Dakle ukupno 5GB!!! --- Čitljivost, rezolucija i boje ekrana su na maximalnom nivou. Jedan od najboljih ekrana ikada napravljenih. 320x240 262.000 boja. --- Stereo zvuk zaslužuje ako ne 10 a ono bar ocenu 9. Veoma glasan i kvalitetan zvuk (čuju se dobro i basovi, glas kao i viši tonovi). Jedan od najglasnijih telefona, uz prijatan (kvalitetan) zvuk. Nema šanse da propustite poziv. Na slušalicama je zvuk čist ali možda ima malo više basova. Pohvala: postoji samsungov equalizer u vidu dodanog programčića. --- Kamera od 1.3mpix je jedna od najkvalitetnijih koje postoje. U rangu je Nokie 6630/6680/n70. Bolja od n73n80 n95 (možda - ???) Bolja od bilo kog Windows telefona do 2007. a gora od recimo Nokije 6330 i drugih ne-smart Samsung/SonyEricsson telefona. Postoji puno podešavanja. Na dnevnom svetlu slike su odlične i u rangu starijih digitalnih foroaparata srednje klase (onih od 2-3mpix). Na sobnom svetlu ili noću, slike po defaultu nisu toliko dobre. Boje su izobličene i potrebno je što više svetlosti. Ali uz obavezna! podešavanja mogu biti dosta prihvaljive! --- procesor je brz 416mhz i to se itekako oseća u radu. Telefon leti. A gledanje filmova omogućeno u najboljem kvalitetu. MANE --- trajanje baterije veoma malo. Ali ako ste kupili originalni paket* tu postoji i dodatna baterija od 1700 mAh. Sa onom regularnom od 1000mAh u standby modu može da izdrži 1 dan. A sa ovom dodatnom 1,5 - 2 dana u normalnom korišćenju (2,5 u stand byu) * ne ide dodatna baterija u svim orginalnim paketima. (u reg.settings može se izbaciti HDD iz upotrebe ali i fizički ukloniti, mada na stranim forumima piše da to ne utiče ni malo na trajanje baterije) --- ekran je mali za windows telefone i iznosi oko 2" (čak i manje). Standardni smartphone Windows telefoni imaju ekran dijagonale 2,23" a Nokije 2,13". --- OS je Windows 2003SE i ne postoji upgrade na Windows mobile 5 ili 6.0. :( Fotografije: http://www.gsmarena.com/samsung_i300-pictures-1104.php [mod]Ubačena slika, link i izmenjen naslov.[/mod] [Ovu poruku je menjao -V-O-Y-A-G-E-R- dana 26.11.2007. u 19:55 GMT+1] [Ovu poruku je menjao mmserbia dana 28.11.2007. u 19:51 GMT+1] |