[ zorpetus @ 26.11.2007. 21:35 ] @

Iz prve sam konfigurisao Huawei MT882 da preko Ethernet porta radi sa uTorrentom. I to sve lepo radi.

Medjutim, ono sto me izuzetno buni jeste da cim startujem Torrent download, bez obzira sto je recimo download 6 KBps a upload recimo 5 KBps (a imam onaj osnovni 64/256K ADSL) - meni se bilo iz IE bilo iz Firefox-a browsovanje toliko uspori da je malte ne neupotrebljivo. Isto se desava sa i bez ukljucenog firewalla (Kerio Personal firewall).

Operativni sistem mi je Windows 2000 SP4, i regularno "krpljen" prek update-a (dosla licencna verzija W2K s radnom stanicom, vrsi mi posao, pa nisam razmisljao o prelasku na XP/Vistu).

Da li se to mozda desava jos nekom?

Ima li "leka" ?
[ Marko Cukalac @ 26.11.2007. 22:57 ] @
Da nisi zagusio vezu? Mislim tebi skida 5,6kb/s ali da ti je upload veliki... probaj da iskljucis upload, tj da ga limitiras na minimum, i onda bi trebalo da bude ok. Posto meni kod adsl-a jedino se ne svidja to zato sto cim uploadujes nesto ne mzoes da dowloadujes u tvom slucaju surfujesh webom :)

pozdrav
[ Goran Nikolovski @ 26.11.2007. 23:03 ] @
Smanji upload na 2 ili 3 KB i smanji broj konekcija u podesavanju programa.
[ zorpetus @ 27.11.2007. 07:00 ] @
Citat:
Goran Nikolovski: Smanji upload na 2 ili 3 KB i smanji broj konekcija u podesavanju programa.
Citat:

Marko Cukalac
: Da nisi zagusio vezu? Mislim tebi skida 5,6kb/s ali da ti je upload veliki... probaj da iskljucis upload, tj da ga limitiras na minimum, i onda bi trebalo da bude ok. Posto meni kod adsl-a jedino se ne svidja to zato sto cim uploadujes nesto ne mzoes da dowloadujes u tvom slucaju surfujesh webom

Da, ovo jeste pomoglo, smanji sam upload na 2 KB i nakon toga sam mogao da surfujem. Hvala na savetu.

Pre toga mi je u uTorentu stajalo na 6 KBps, a ja jednostavno nisam to pomnozio sa 8 da dobijem Kbps. Da sam to uradio, dobio bi 48 Kbps, sto je vrlo, vrlo blizu 52 Kbps koliko sam izmerio realan upload preko mog ADSL-a (mereno sa nekim serverom u New York-u): Download Speed: 227 kbps (28.4 KB/sec transfer rate), Upload Speed: 52 kbps (6.5 KB/sec transfer rate)

Ovo se zove biti "slep kod ociju"
[ Nabukodonosor @ 29.11.2007. 03:16 ] @
Kod mene ista situacija kao kod tebe. S tim sto ja imam 1mbit konekciju. Isto koristim uTorrent. Kada ga ukljucim jednostavno jedva mogu da otvorim Google. A npr. trenutno mi je download preko uTorrenta oko 15kB/s. Upload sam limitirao na 2kB/s. Stvarno ne znam sta vise da uradim.
[ koya @ 29.11.2007. 08:06 ] @
Jel neko negde pisao o onih Windowsovih 10 max attempted connections. Biće da u tom grmu leži zec.
Pogledajte eventviewer/system pa ako ima ItemNo 4226 (tcp/ip limit reached), ondak bi to moglo biti to.
Ima tu još caka, al ne bih smarao možda je neko negde i pisao o tome!
[ neca @ 29.11.2007. 08:48 ] @
ma to je problem 99%...konekcije...samo njih smanji u torrentu i sve ce da radi kako treba...meni se desava da kad, nenormalno napnem net preko torrenta, blokira ruter i da moram da ga resetujem. Nego jel postoji mogucnost da ja na ruteru povecam onaj broj konekcija..halfopen tcp...Huawei je u pitanju
[ night-shift @ 29.11.2007. 12:29 ] @
uTorrent:

Options -> Preferences -> BitTorrent -> Maximum Number of connected peers per torrent: 20, Global maximum number of connections 60.

Naravno treba eksperimentisati sa podešavanjima.

Za privatne trackere poput Torrentleech-a je dosta i manje konekcija od ovih, jer ima dosta seedera sa velikim brzinama, dok kod javnih trackera će možda biti potrebno postaviti veći broj, zbog malog broja seedera.
[ koya @ 30.11.2007. 19:56 ] @
Max halfopen na ruteru!!?? Pa može, nešto.
Sekcija advanced-firewall pa sa desne strane ima "Max Half open TCP Conn." Tu se može napisati kolko treba. E sad jel to ima neke veze!? Ja i dalje nisam zadovoljan kako to sve radi. Dugo godina se bavim mrežama, ali ove termine, iskreno da kažem nisam susretao. Na stranim forumima se uglavnom spominje problem sa portovima, ISP - ovima i sa max connection limitu kod WIN XP ali samo verzija SP2. Gore sam napisao da se slučaj dostizanja limita lepo vidi u event vieweru. E sad ima onaj neki patch koji sam primenio i event se iskreno više ne pojavljuje i komandom "netstat -no" vidi se celo čudo portova i dosta njih ima ono SYN_SENT. To kažu guši. Opet imam kolega koji ništa nisu posebno čačkali i "leti". Pa sad je...
A može se i u utorrentu definisati max half open TCP conn. Na preferences pa advanced pa u omom spisku negde na sredini.
[ bokili @ 30.11.2007. 22:59 ] @
I na kraju, samo korisnici SBB-a koriste file sharing a korisnici telekoma ne koriste :)

Naravno kad su korisnici telekoma u pitanju, to je legalno naravno :) I microsoft se tu ne interesuje :)