[ Man-Wolf @ 27.11.2007. 10:43 ] @
Prvo da se izvinim ako je naslov teme nejasan, ali stvarno nisam znao kako drugacije da napisem. Bas iz tog razloga nisam znao ni kako da pretrazim forum, u slucaju da je moje pitanje vec ranije postavljeno. Problem je sledeci: Recimo da imam tabelu u MySQL bazi koja izgleda ovako: -----| ID |--------|Ime|-------- ````````````````````````````` -----| 1 |--------|Neko Ime|-------- -----| 2 |--------|Ime 2|------------ -----| 3 |--------|Ime 3|------------ Itd.... E sad, u cemu je problem - Ukoliko izbrisem red sa ID-em 2, tabela ce izgledati ovako: -----| ID |--------|Ime|-------- ````````````````````````````` -----| 1 |--------|Neko Ime|-------- -----| 3 |--------|Ime 3|------------ E tu nastaje moj problem, jer meni je potrebno da ID ide redom, odnosno pri brisanju nekog reda, da se ID sledeceg reda, podesi na ID prethodnog. Odnosno, da tabela izgleda ovako ( nakon brisanja reda 2 ) -----| ID |--------|Ime|-------- ````````````````````````````` -----| 1 |--------|Neko Ime|-------- -----| 2 |--------|Ime 3|------------ Nadam se da sam bio jasan ![]() Da li je ovo sto meni treba uopste moguce, posto koliko se secam u MS SQL mi je to radilo ( dok sam iso na neki qrs :P ). Jos jednom se izvinjavam ako je ovakvo pitanje vec bilo, ali stvarno nemam ideju sta da trazim ( iz istog razloga nisam mogo da pitam google :P :P ). Unapred zahvalan, Mihailo Joksimovic |