[ UltrasTito @ 27.11.2007. 11:24 ] @
napast ćete me da da je ovo već spomenuto,ali sam pretražio i ništa.
elem ostavio sam neku animaciju da se renderuje na iMac 24" BTU,pa pošto će trebati oko 70/ak sati da izdrnda to,strah me da kad ga ostavim malo duže ne javi onu poruku da je program logged out i prekine mi render.tako da bih ja da podignem screen saver sa pasvordom(da niko ne čačka),ali da sam siguran da će ovo da se renderuje dok ga ja ne probudim.
kako?
Best Samp regards!
[ UltrasTito @ 27.11.2007. 12:03 ] @
isključio sam log out u system preferences,i to bi trebalo biti to,ali moram biti siguran da će sve biti ok kad uključim screen saver i kad ga stavim na sleep pa ga probudim(da će render biti gotov)?!
Best Samp Regards!
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 27.11.2007. 12:28 ] @
A što program uopšte prijavi logged out? Ja sam svoj iMac ostavljao i duže i nisam primetio da je išta drugačije od onog kako sam ga ostavio. Doduše, ostavljao sam ga ili da radi nešto tek par sati ili ništa uopšte, tako da ne znam kako bi se ponašao pod punim opterećenjem tako dugo..međutim, ne znam opet zašto bi to bio drugačiji scenario od ovog :)
[ Dachaz @ 27.11.2007. 12:42 ] @
Meni je kontradiktorno stavljanje računara na sleep i to što on treba da radi.
Samo ugasi ekran i stavi da mašina nikad ne ide na sleep i on će raditi šta ima da radi sa ugašenim ekranom.
[ madamov @ 27.11.2007. 12:43 ] @
Uopšte ne znam o čemu pričaš, kakav logged out, može jedino iMac da ode u sleep, ali neće jer jedan program nešto radi (to renderovanje podrazumeva valjda da s vremena na vreme nešto snimi na disk?). Ako se palšiš da će da ode u sleep, onda isključi to u System preferencama.
[ madamov @ 27.11.2007. 12:45 ] @
I ideja da staviš screen saver je loša, pre će ona nešto da pobrljavi, a pri tome i usporava renderovanje. Bolje skini tastaturu i miša ako se već plašiš da neko nešto dirne.
[ UltrasTito @ 27.11.2007. 13:35 ] @
ok,možda nisam bio jasan,isključio sam i log out u sys pref,i sleep i screen saver.renderuje se animacija.htio bih poslije ostaviti Mac da radi taj render dok se ne vratim sutra,ali da ga nekako zaključam,najlakše mi je bilo screen saver-om,ali me evo razbiste za to.za sleep nije ni meni logično da ide na sleep a da radi nešto pa pošto ne znam a ne bih sad da probam šta bi bilo kad bih ga wake,ni to nisam siguran.
a ako ugasim display na iMacu ugasio sam i MAC.
dakle,treba mi sigurna varijanta da render nastavi,a da je Mac neupotrebljiv za bilo koga(šifra na screen saveru ili sl.),kao i za slučajno pritiskanje tastature npr.
šta mi preporučujete?

P.S.e da,snima on na disk u toku rendera sekvence ali su potpuno neupotrebljive jer on kad završi zadnju automatski pravi qt format koji ne može napraviti ako se prekine,makar ako nastavio od frame na koji sam stao,tako da i nestanak struje može da mi bude pogubniji od log outa,ako je duži nego što UPS može držati.
Best Samp Regards!
[ Dachaz @ 27.11.2007. 13:55 ] @
Citat:
UltrasTito: a ako ugasim display na iMacu ugasio sam i MAC.


Netačno - možeš ili staviti da ti se display gasi posle 1min neaktivnosti (u Energy Saver preferences panelu) ili skinuti ovo:
http://www.macseven.com/files/...ight_sleep_display_widget.html
[ UltrasTito @ 27.11.2007. 14:02 ] @
ok,ali mi nije to rješenje,jer opet se može upaliti i kako sam ga zaključao?
a i energy saver mi nije opcija jer bi vjerovatno procesor još sporije radio nego na screen saveru,a za render radi 90% vremena na 100%,oba jezgra
treba mi sigurno rješenje ovog problema do 17h ako može.jer sem što moram predati taj rad prekosutra(kad bi trebao i završiti render),tako ga moram i naplatiti.e capisci,:)
Best Samp Regards!
[ madamov @ 27.11.2007. 14:12 ] @
A hoće li taj tvoj program da nastavi da renderuje ako uključiš Fast User switching pa se uloguješ kao drugi korisnik dok on radi?
[ madamov @ 27.11.2007. 14:13 ] @
Citat:
e da,snima on na disk u toku rendera sekvence ali su potpuno neupotrebljive jer on kad završi zadnju automatski pravi qt format koji ne može napraviti ako se prekine

Nisam te za to pitao zbog ovoga, nego ako neka aplikacija snima s vremena na vreme nešto na disk, nema šanse da računar ode u sleep.
[ UltrasTito @ 27.11.2007. 14:37 ] @
ne znam,opet ne bih sad baš da probam.imaš li neku alternativu?
[ MMX @ 27.11.2007. 15:52 ] @
Fast user switching nije rešenje:

Citat:
When you return to your Mac, login as you usually do. All your applications will be just as your left them—even your iTunes music will start up again where it stopped playing, even if that means mid-song.


Tek kada se ponovo uloguje, renderovanje će se nastaviti.
[ madamov @ 27.11.2007. 15:54 ] @
Citat:
UltrasTito: ne znam,opet ne bih sad baš da probam.imaš li neku alternativu?

Imam, izvuci kabl od tastature iz mašine. I skloni je negde.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 27.11.2007. 19:54 ] @
Nije mi jasno..jel postoji verovatnoća da će neko sesti za tvoj kompjuter i nešto dirati mimo tvoje volje.

Ne znam da li se radi o ukućanima ili nekim većim neprijateljima (zavidne kolege sa posla i slična scenarija), ali najjednostavnije bi ti bilo staviti monitor na sleep (kod mene je namešten sleep posle 1 min), otvoriti TextEdit i velikim crvenim slovima napisati da se kompjuter ne dira do daljenjeg (ili čak zalepiti list papira na kompjuter) ili, ako se radi o koelgama na poslu, izvaditi tastaturu, ko što Miki reče :)