[ toplim @ 27.11.2007. 17:42 ] @
| Tj. Pravim jednu web aplikaciju. Pri tome koristim PHP, MySQL. Namera mi je da tu aplikaciju prodam, odnosno da joj stavim cenu. Kako treba da glasi Copyright ili Licenca i sta staviti kao tekst da bi zastitio svoja prava. Pri tome zelim da prodam i sva prava.Tako da se aplikacija moze dalje nesmetano distribuirati po volji korisnika.Moze je prodavati a moze i besplatno deliti. Ali prednost imaju oni koju tu aplikaciju kupuju od mene jer im je na taj nacin obezbedjena tehnicka podrska i buduca nadgradnja. |
[ Dejan Lozanovic @ 30.11.2007. 15:48 ] @
Onda prodaj/distribuiraj aplikaciju pod GPL licencom.
[ Ivan Dimkovic @ 30.11.2007. 15:59 ] @
Copyright je pravo koje ti je dao zakon o intelektualnoj svojini.
A to pravo je da imas pravo da raspolazes onim sto stvoris, i da sam odredjujes nacin na koji drugi tu tvoju svojinu mogu da koriste.
Kada stavis na svoje delo "Copyright (C) Toplicic Milos", to je po zakonu o intelektualnoj svojini automatski postala tvoja intelektualna svojina, i svaka upotreba te svojine bez tvoje saglasnosti predstavlja krivicno delo.
--
Licenca je tekst kojim vlasnik intelektualne svojine (kopirajta) definise upotrebu njegovog dela - licenca imas raznih, od komercijalnih do besplatnih, vise ili manje restriktivnih.
Sto se izbora licence tice, sve zavisi sta ti hoces da dozvolis ljudima da rade - ako hoces da im dozvolis da distribuiraju i menjaju taj softver, ali da ga ne "zatvaraju", koristi GPL licencu. Ako hoces da dozvolis ljudima da rade (skoro) sta god hoce sa tim - koristi BSD licencu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.