[ toplim @ 28.11.2007. 18:30 ] @
Bacio sam se u veliki poduhvat pravljenja srpskog cms paketa. Zelja mi je da napravim pre svega svoj cms da bi kasnije mogao da ga koristim u buducim projektima.

Sta ako se desi da mi se neki kod poklapa sa vec postojecim cms paketima i kako dokazati da sam kod pisao rucno a da nisam modifikovao postojeci kod nekog cms-a?

Neki kazu da treba preslagati "kosti" tj. kostur (strukturu). Jel moze neko da me tuzi ako ovaj cms lici na neki vec postojeci?
[ Ivand @ 28.11.2007. 20:57 ] @
Zavisi od licence pod kojim je napisan i objavljen predhodni software iz koga nameravas da uzimas delove koda.
[ magnetoid @ 28.11.2007. 21:15 ] @
Pored gomile napravljenih cms-ova, zasita je glupo modifikovati vec postojece... :)
Bolje uradi neki modul za Joomlu ili nesto slicno :)
[ toplim @ 29.11.2007. 18:56 ] @
...lakse cu prodati cms nego modul a i veca je kinta, ne bih nesto pravio iz entuzijazma .)
[ pancevac2006 @ 29.11.2007. 19:44 ] @
Nisi entuzijasta ali si definitivno veliki optimista.
[ sanibo @ 30.11.2007. 11:22 ] @
Citat:
magnetoid: Pored gomile napravljenih cms-ova, zasita je glupo modifikovati vec postojece... :)
Bolje uradi neki modul za Joomlu ili nesto slicno :)

Potpisujem.

Citat:
toplim: ...lakse cu prodati cms nego modul a i veca je kinta, ne bih nesto pravio iz entuzijazma .)

Recimo moje razmisljanje je: Ima gomila dobrih CMS-besplatnih, zašto bih ja neki sličan kupio od tebe? Ako nešto fali izabranom cms-u radje cu doplatiti nekom da napravi taj modul.
[ toplim @ 30.11.2007. 16:35 ] @
Citat:
sanibo: Recimo moje razmisljanje je: Ima gomila dobrih CMS-besplatnih, zašto bih ja neki sličan kupio od tebe? Ako nešto fali izabranom cms-u radje cu doplatiti nekom da napravi taj modul.

slazem se. Ali iskreno postoji dosta "menadzera" koji nisu toliko upuceni u problematiku cms-a, bolje receno nemaju pojma sta je to..Oni hoce samo sajt. I onda im ja to prodam i objasnim kako da popunjavaju sadrzaj. A jeftino (besplatno) resenje im ne deluje profesionalno jer su vaspitani u duhu ako ne znas sta je bolje gledaj sta je skuplje.
I oni zavrcu usi u oblastima koje poznaju a zasto bi onda ja njih stedeo...
[ sanibo @ 03.12.2007. 21:42 ] @
Citat:
toplim: slazem se. Ali iskreno postoji dosta "menadzera" koji nisu toliko upuceni u problematiku cms-a, bolje receno nemaju pojma sta je to..Oni hoce samo sajt. I onda im ja to prodam i objasnim kako da popunjavaju sadrzaj. A jeftino (besplatno) resenje im ne deluje profesionalno jer su vaspitani u duhu ako ne znas sta je bolje gledaj sta je skuplje.
I oni zavrcu usi u oblastima koje poznaju a zasto bi onda ja njih stedeo...

OK, slazem se za menadzere, veruj mi svakodnevno ih srecem bas onakve kakve si naveo...

Posto ni ja nisam bes nesto iskusan s CMS-om, uglavnom sam radio klasicne prezentacije, pitanje...
1. Posto su ti takvi nazovi "menadzeri", mislis li da oni znaju da je recimo joomla free cms?

I njih nije briga kako ti kazes kako si ti dosao do izgleda sajta nego samo da si udovoljio njihovim zahtevima.
Pa prodaj im npr. joomlu ili neki drugi, i koliko sam ja upucen potrebno je samo ispostovati "copyright".