[ nebule @ 29.11.2007. 20:50 ] @Imam jedan problem pa bih molio one koji znaju da mi pomognu.Kada u "Xara Menu Makeru" uzmem template button i ispišem svoj meni, kako da to prebacim u dreamweaver.On mi daje opciju da snimim u GIF;JPEG i PNG.Kada ubacim snimljene dugmiće nema šanse da se dodaju linkovi ponaosob jer ga on tretira kao običnu sliku..Molio bih one koje znaju kako se radi sa Menu Makerom tj kako dugmići postaju aktivni u dreamweaveru i kako ubaciti linkove u svaki dugmić..Nadam se da sam uspeo donekle da vam objasnim svoj problem.HVALA.
[ toplim @ 29.11.2007. 21:00 ] @
To sa linkovima i sve ostalo koliko se ja secam ti odradi xara. I onda ti da izlaznu stranu na kojoj je kod.Taj kod moras rucno da umetnes u vec postojeci recimo "index.htm"
I to template button mi je nesto cudno...probaj meni template ako ima...
[ nebule @ 29.11.2007. 21:20 ] @
Ne daje mi nikakav izlazni kod.Nije mi problem za jedan dugmić..to mi je jasno.Problem nastaje kada ti da template gde ja mogu da postavim koliko hoću dugmića.Uradim ja to,ispišem šta mi treba ali kada to pokušam da postavim u dreamweaver tretira ga kao običnu sliku.Slika je kompaktna i nema efekata na pojedinačnim dugmićima.I još nešto..kada selektujem te dugmiće u dreamweaveru stalno mi prijavljuje grešku u java skriptu.To mi je inače generalan problem sa java skriptom u svim verzijama dreamweavera.
[ markantan-bg @ 17.09.2008. 17:21 ] @
Kako naterati Dreamweaver (mx 2004) da prilikom update template-a update-uje i linkove za Xara Webstyle (3.0) skripte?

Naime, Webstyle koristim za izradu web menija. Kada napravim template koji se, naravno, nalazi u folderu /Template/ i u template ubacim Xara meni, generise se kod za pristup skripti u html-u.
U okviru tog koda nalaze se putanje do fajlova koji su Xari potrebni (ja ih drzim u root folderu).
Sve to lepo funkcionise u svim html fajlovima koje sam napravio pomocu template-a, a nalaze se u npr. u folderu /Kontakt/ (dakle u istom nivou foldera kao /Template)
Ali kada se html fajl nalazi dublje u strukturi foldera, npr. /Kontakt/Imenik/, Dreamweaver ne update-uje Xara kod.
Moram svaki link pojedinacno da promenim iz ../ u ../../
To deprimira! :)

Ima li neko ideju kako resiti ovu situaciju?
Koje vi skripte koristite za izradu web menija?
Predlazete li nesto bolje od Xare?