[ rolandinjos @ 29.11.2007. 23:07 ] @
Moze li mi neko objasniti kakav je najbolji rezim rada sa lap-top racunarom npr u kucnoj varijanti kada je punjac pri ruci,da li bateriju treba napuniti i nastaviti rad sa ukljucenim adapterom ili je bolje napuniti je,iskljuciti adapter pa je trositi?
Zanima me sta kazu vasa iskustva po tom pitanju,naravno prvenstveno zbog produzenja veka trajanja iste,hvala?
[ Spanta @ 29.11.2007. 23:58 ] @
Po onome sto sam ja citao treba je puniti i prazniti a ne drzati stalno na punjacu. Mada, ako ne radis nista preterano vazno mozes i izvaditi bateriju i nastaviti rad samo na adapteru. Ovo je nezgodno samo u slucaju nestanka struje jer gubis trenutne podatke kao kod desktopa.
[ Ned123 @ 30.11.2007. 06:15 ] @
Pretraga!
http://www.elitesecurity.org/t288968-0
A to, da bateriju konstantno puniš pa prazniš, ne preporučujem. Neće dugo trajati.
[ Spanta @ 30.11.2007. 17:08 ] @
Nazalost, nigde nisam nasao konkretne rezultate ali sam negde davno procitao da je bolje cesce puniti i prazniti nego drzati stalno na punjacu. Naravno, ovo se odnosi na neko normalno koriscenje a ne non-stop.
[ JOJO847 @ 30.11.2007. 17:50 ] @
To sve ovisi o nacinu i dinamici koristenja. U normalnom koristenju (sta god da to bilo) ga normalno koristi: Kad se zahtjeva rad na bateriju, radi na bateriju; kad je u blizini 220V, ukljuci ga u struju i ne vadi bateriju (ako bi ga imao oko mjesec dana skroz na punjacu, imalo bi mozda nekog smisla da se vadi).