[ Glogov_Kolac @ 30.11.2007. 16:14 ] @
Imam Necov rezac koji poceo dazez.Sve radim osim citanja DVD-jeva.Kad ubacim DVD-R disk on se ponasa kao da je prazan a nije.Da li da ga menjam ili je problem do kompa ili softvera |
[ Glogov_Kolac @ 30.11.2007. 16:14 ] @
[ Binary Mind @ 30.11.2007. 16:18 ] @
Da li si probao sa vise vrsta DVD medija?
[ Glogov_Kolac @ 01.12.2007. 13:40 ] @
Neke i procita,nema pravila.Pre je sve citao.Izgleda da ce morati da se menja
[ VOJVODA01 @ 01.12.2007. 13:49 ] @
kupi skuplji
[ Binary Mind @ 01.12.2007. 21:41 ] @
Laser slabi... A sto se tice skupoce eventualnog novog rezaca koji ces kupiti, moj savet je obratan. Kupi sto jefiniji jer su svi danasnji rezaci macke u dzaku bez obzira na marku. Mogu da rade godinama bez problema, a mogu da otkazu vrlo brzo. Ja imam pozitivna iskustva sa NEC SATA rezacima za sad, mada svima preporucujem Lite-On jer sam najvise radio sa rezacima iste firme i najmanje problema sa njima imao do sada od svih.
[ mumy_com @ 06.12.2007. 19:21 ] @
Koristis li 2 opticka pogona?
Npr. DVD-RW + CD Pokusaj ovako rijesiti problem Udji i Device Manager klikni na "ATA/ATAPI controlers" i otvori "Secondary IDE channel"klikni na "Advanced Settings": Ako je DVD-ROM "master",a CD je "slave"promjeni "device u 0": Transfer Mode to "PIO Mode"u padajucem meniu... ili ako je CD master,a DVD je slave promjeni "device" u 1: transfer Mode to "PIO Mode"... i restartaj racunar. [ HelloWorld @ 07.12.2007. 02:14 ] @
Moj NEC 4517A vise ne cita ni ono sto on nareze. Prvi problemi su se ispoljili sa Verbatim diskovima. Sve DVD reze, ali nece da ih cita, dok sa CD nema problema. Upgrade-ova firmware na 1.2, probao da menjam mod na PIO jer mi je to funkcionisalo sa jednim LGjevim rezacem koji sam imao, ali nista. Menjao sam IDE kabal, nista. Probao sve moguce verzije Nero, jer sam mislio da oni mozda prave problem, nije ni to. Ako me neko pita, NEC upotrebljavati 3-6 meseci pa ga onda promuckati maljem od 5 kg !
![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|