[ EmirHozic @ 30.11.2007. 20:11 ] @
| Zelio bih da uzmem 133 rb i na nju stavim 3 r52 karte, dvije da rade na 2.4 kao AP za korisnike, treca da bude link na 5.7 i da sve to radi na layer 2 nivou znaci nikakvo routiranje i slicno nego samo AP za korisnike i to umrezeno sa centralnim racunarom na kojem je mikrotik koji vrsi routing, to mi je sad izvedeno putem standardnih APova koji su zbridzani u WDS modu i glume , linkove ne koje su preko ethernet portova zakaceni isti takvi APovi koji rade u AP modu, tako se namnozi puno APova a koliko sam skontao vise radio interfacea manje opterecenje mreze. Kako da to isto uradim sa mikrotikom na RB133 ako moze da ko da osnovna uputstva da znam sta trazim. |
[ sdurut @ 30.11.2007. 21:59 ] @
Grešiš ako izbegavaš rutiranje. Mreža treba da bude segmentirana
[ EmirHozic @ 30.11.2007. 22:04 ] @
zasto treba? rutanje je komplikovanje iz moje perspektive :)
[ Predrag Supurovic @ 01.12.2007. 14:09 ] @
Ako se ne varam RB133 je namenjen da radi prvenstveno kao klijent. Brzo ce on da se smori ako radi kao klijent + dve pristupne tacke, a narocito ako je to sve u brdžu.
[ roppe @ 01.12.2007. 15:40 ] @
RB133 ce ti raditi ok tako kako si zamislio. Sve interfejse stavi u bridge i to je to. preko te ploce ces moci gurati 4-5-6 mbita s obzirom da je na istoj ploci i wireless interfejs kao link.(inace bi mogao i preko 10 mbita ako bi uzeo neki drugi RB za linka i vezao ga ethernetom za taj). Ukoliko budes imao potrebu za rutiranje, PPPoE serverom i slicnim stvarima na RBu, 133 ce ti biti presalab.
[ EmirHozic @ 01.12.2007. 17:08 ] @
Tnx na savjetima.
Nisam namjeravao stavljati na RB routing i PPPoE server, nadam se da je to moguce centralizovati na racunar u mojoj lokaciji tako da mogu pojacavati koliko god je potrebno serversko-routerski hardver koji je zakacen za zicanu iznamljenu liniju.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.