[ pixelmania @ 18.09.2003. 22:40 ] @
Zanima me da li neko od vas možda ima neka iskustva sa ovom karticom? Ja sam je pre 2-3 dana naručio, treba da mi stigne za jedno 7-8 dana. Sa njom bi trebalo da je moguce placati kako u inostranostvu tako i na Internetu (vezana je za dinarski i devizni račun). Košta 400 din, min 5€ mora biti na deviznom računu.

Zanimljivo je da me nisu apsolutno ništa smarali oko ličnih dokumenata, dao sam im samo zdrastvenu i đačku knjižicu... da li to znači da to zavisi samo od politike banke da li neko lice mora biti punoletno da bi posedovalo tekući račun i visa electron karticu?
[ Bojan Basic @ 23.10.2003. 10:42 ] @
Ja imam tu karticu, ali je jos nisam probao, jer mi je stigla tek pre par dana. Shvatio sam da se ne moze koristiti preko neta, pa bih voleo da mi neko ovo potvrdi ili (jos bolje) opovrgne.
[ pixelmania @ 23.10.2003. 20:44 ] @
Evo ja je imam oko mesec dana i mogu sledeće da kažem:

Tačno je da ne može da se koristi na Internetu ali sam to tek shvatio kada sam je dobio. (Pre toga su svi službenici u banci rekli da radi na Internetu, mada im se po izrazu lica videlo da ni oni nisu baš sigurni). Ne radi is prostog razloga što su na njoj odštampane samo zadnje 4 cifre kartice.

U realnom svetu radi sasvim OK (u prodavnicama i na bankomatima), nosio sam je i u inostranstvo (u Bugarsku) i tamo je na bankomatima radila bez problema. Jedino što mi smeta je što može da potraje i više od 24 sata od uplate novca na račun dok ne dospe na karticu, a još mnogo mnogo više vremena prođe dok se ne registruje skidanje novca sa računa, tako da ti iako teoretski ne možeš da odeš u minus, ipak možeš da odeš ako ti se u jednom trenutku nagomilaju zaduženja više nego što imaš novca na računu. Pitao sam službenicu u banci šta u tom slučaju a ona je odgovorila da pazim da mi se to ne desi jer se onda plaćaju kamate (nije rekla kolike), ali sve po sistemu "bolje ti da gledaš da ti se to ne desi" ;)
[ ventura @ 23.10.2003. 20:58 ] @
A gde se nalazi kontinental banka u beogradu? na njihovom sajtu nisam mogao da nadjem nikakvu informaciju...
[ Igrutin @ 23.10.2003. 22:03 ] @
Continental banka a.d. Novi Sad
Ekspozitura Beograd
Golsfortijeva 21
011/3444-346
radno vreme 8,00 - 19,00
subotom 8,00 - 12,00
[ mizob @ 24.10.2003. 12:44 ] @
Imam i ja tu karticu,i to sam odmah skontao da ne mogu da kupujem sa njom na netu.
Mene zanima da li ja mogu sa tom karticom ,npr. da odem u banku i zamolim mogu li da mi daju novu,odnosno zamene za karticu koja ima svih 16 cifara?
I dal bih ja platio dodatno?
[ srdjandakic @ 25.10.2003. 15:48 ] @
Citat:
mane_yu:
Imam i ja tu karticu,i to sam odmah skontao da ne mogu da kupujem sa njom na netu.
Mene zanima da li ja mogu sa tom karticom ,npr. da odem u banku i zamolim mogu li da mi daju novu,odnosno zamene za karticu koja ima svih 16 cifara?
I dal bih ja platio dodatno?


VISA Electron je vezana za dinarski tekuci racun i njome ne mozes kupovati na internetu, ili placanja u inostranstvu.

VISA Classic je ono sto "ima 16 cifara" i radi sve to.

www.cont.co.yu
[ pixelmania @ 26.10.2003. 16:38 ] @
Citat:
srdjandakic:
VISA Electron je vezana za dinarski tekuci racun i njome ne mozes kupovati na internetu, ili placanja u inostranstvu.

VISA Classic je ono sto "ima 16 cifara" i radi sve to.

www.cont.co.yu


To je (skoro) apsolutno netacno. Naime ti mozes da vezes u Continental banci i Visu Electron na devizni racun pa da je koristis u realnom svetu u inostranstvu (ja sam je licno koristio u inostranstvu). Takodje postoje obicne Vise Electron sa svih 16 cifara koje se mogu koristiti i na Internetu, ali Visa Electron Start Card ima samo zadnjih 4. Zasto je to tako - o tome mozemo samo da spekulisemo, ili da pitamo rukovodstvo Continental Banke (gde li je onaj clan Continental).

To da li je kartica Visa Classic ili Visa Electron ne odredjuje gde se sve moze koristiti kartica, vec to iskljucivo zavisi od politike banke. Imate Vise koje mogu i koje ne mogu da se koriste na Internetu (bilo da su Classic ili Electron); imate Vise koje rade sa dinarskim racunom u inostranstvu - imate Vise za koje je potrebno otvoriti dodatni devizni racun za koriscenje u inostranstvu.
Razlika izmedju Vise Electron i Vise Classic je po definiciji ta sto je jedna debitna a druga kreditna kartica. Ova prva - debitna Visa Electron moze da ima dozvoljeno prekoracenje u minus, a ne mora - bas kao i Visa Electron Start Card, a ova druga obavezno ima dozvoljeno prekoracenje koje se (za to nisam 100% siguran) za svakog klijenta posebno izracunava na osnovu njegove, da kazemo, likvidnosti.

Neka me ispravi neko ako (je siguran) da nisam u pravu.

Poz