[ henrik @ 01.12.2007. 19:02 ] @
...a manifestuje se na sledeći način. Danas sam slao neke mailove sa attachmentima, i u jednom trenutku jedan od njih nije hteo da attachuje fajl. Prevlačenje fajla u prozor je bilo odbijano, a kliktanje na attach nije postizalo nikakve rezultate, i otišao je prazan. Konkretnu situaciju sam rešio tako što sam mail poslao iz browsera (gmail nalog je u pitanju), i sve je prošlo ok.

Jedno sat vremena kasnije, stiže mi kopija tog maila u inbox. Sender sam ja, primalac je onaj koji je i bio, ali dolazi u inbox, i to 5 kopija, od kojih poslednja nikako da se prikaže, nego se non stop vrti onaj kružić, a mail activity prikazuje da ide 4 od 5 poruka, primanje nikako da se završi, i tako u beskonačnost.

Brisanje poruka ne pomaže, kao ni preseljenje u Sent folder. Istog momenta stiže novih 5, i ona poslednja se i dalje vrti.

Ima li neko ikakvu ideju šta bih mogao da uradim, ili da se pomirim sa činjenicom da je ovo još 1 bag koji će eventualno biti ispravljen nekim sledećim updateom sistema? Brisanje i ponovno setovanje accounta ne pomaže, kao ni brisanje .plist fajla. Da napomenem da je sa webmailom sve u redu, nema tog problema.
[ madamov @ 01.12.2007. 19:46 ] @
A account je na Gmailu ili na nekom drugom mail severu? IMAP ili POP3 nalog?
[ henrik @ 01.12.2007. 19:49 ] @
Gmail, POP3.

Sad baš bistrim Apple discussions, gomila raznih problema i sa POP i IMAP, trebaće ovde još apdejtova.

Btw, u poslednje vreme mi se dešava da Mail moram da gasim sa Force Quit.
[ madamov @ 01.12.2007. 19:54 ] @
Eh, tako je bilo na Pantheru isto kada usred nečega na kratko nestane internet link, dok se opasulji prođe i po pola sata.
[ henrik @ 01.12.2007. 20:07 ] @
Polako stičem utisak da je Apple akcenat bacio na Intel mašine; stvari koje mi se događaju na pepeceu pod Leopardom ne događaju se na Intelu.
[ henrik @ 01.12.2007. 20:23 ] @
Rešio deo problema. Pod Account/Mailbox Behaviors/Trash odčekirao Move Deleted Messages to a Separate Folder. Sada mi ne iskaču ubijene poruke ponovo, ali ostaje ona vrteška pored Gmail inboxa (ono kao kad proverava novu poštu) i u Mail Activity (sad progress bar stoji na 4 od 10). Možda nekako rešim i to u sledećih sat vremena :(
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 01.12.2007. 20:35 ] @
Ne slažem se sa ovim zaključkom da favorizuju Intel, jer se meni nešto slično dešavalo juče na Intelu :) Hteo sam da ubacim stavku u ToDo u Mailu, uradio sam to, ali sam bio offline, onda sam se konektovao (dial up na poslu) i onda je odjednom počelo da iskače obaveštenje da Mail ne može da završi to što sam počeo dok sam bio offline, ali mi se sve vreme taj task koji sam imao u "inboxu" umnožavao, ma koliko sam ga brisao. Rešenje je bilo na kraju da upalim Connectivity i u njemu poubijam sve aktivne konekcije ka serveru. Evo sad sam proverio ToDo listu na PPC mašini i vidim da je uspešno sinkovan taj task od juče, a mogu da unesem i novi bez muke :)
Problem kao da je nedostupnosti servera, pa Mail poblesavi.
[ henrik @ 01.12.2007. 20:38 ] @
... i naravno, kada se Mail restartuje, poruka se opet pojavi :) Ništa, moraću da sačekam da mi Gmail izlista svih 14 milijardi poruka na serveru, pa da ubijem inkriminisanu. Ako ikad izlista, već sumnjam u to.
[ henrik @ 01.12.2007. 23:14 ] @
Rešio konačno. Tako što sam ubio tu jednu poruku koja je pravila začepljenje, i to kroz webmail. Loše je jedino što i dalje mogu da očekujem nešto slično.
[ DS_Store @ 02.12.2007. 09:36 ] @
Citat:
henrik: Pod Account/Mailbox Behaviors/Trash odčekirao Move Deleted Messages to a Separate Folder.


Ovo je prvi deo priče (i meni se nešto slično dešava s vremena na vreme).

Drugi deo je da imam postavljeno da me Mail pita za poruke od preko npr. 500kB šta hoću da radim. Ako mu zadam "Delete" kopija ostaje na gmail-u, u "All Mail" direktorijumu a Mail me više ne cima.

Ako ti Mail sam proverava poštu a ti nisi tu da mu kažeš šta da radi onda će skinuti taj mejl. Ali i u tom slučaju nema više cimanja.

Jedino što ne znam je otkuda tolike kopije jednog istog mejla, to sam do sada čuo samo kod Outlook Express-a :O
[ henrik @ 02.12.2007. 11:00 ] @
Zanimljivo je to da je u pitanju mejl koji sam ja slao nekom. I krene da mi stiže u inbox.

Btw, 1 stvar mi se desila čim sam prvi put podigao Mail pod Leopardom. U Beocity Inbox su mi odmah došle 3 random poruke koje sam već imao arhivirane pre instalacije sistema, i ostale tu. Nije bilo teorije da ih ubijem.
[ MMX @ 02.12.2007. 11:59 ] @
I meni se slična stvar dešavala, doduše na Windowsu. Kada mi neko pošalje mail sa prevelikim attachom, dešava se da tu poruku nikako ne mogu da preuzmem preko POP3. Problem sam rešavao tako što se ulogujem preko webmaila, pročitam poruku, skinem attach i pošaljem je u kantu. Posle toga sve bude ok. To što kada šalješ poruku preko webmaila pa je sledeći put kada skidaš preko POP3 dobiješ u Inboxu je sasvim normalna stvar, tako je podešen njihov server.
[ DS_Store @ 02.12.2007. 12:24 ] @
Citat:
henrik: Zanimljivo je to da je u pitanju mejl koji sam ja slao nekom. I krene da mi stiže u inbox.

Pa da, to je to. Poenta je u tome što je poslat iz webmaila pa Mail.app nije znao za njega.
[ henrik @ 02.12.2007. 16:40 ] @
Nije baš tako. Poslao sam 1 ili 2 iz Maila uspešno (u pitanju je isti thread), zatim sam pokušao još jednu, ta nije htela da prihvati attachment, otišla bez njega, i onda sam je ponovo poslao kroz webmail. Onda je ceo thread počeo da mi stiže u Inbox u Mailu, pri čemu je zakrčujuća bila upravo ta koja je otišla bez attachmenta.

[ NastyBoy @ 02.12.2007. 20:28 ] @
Ne branim mail.app (i ne koristim ga), ali i Google ima svojih problema kod POP3 preuzimanja. Ovaj problem, nevezan za sam Mail.app a koji sam ja iskusio nedavno, zvuchi prilichno slichno ovome shto ste opisali. Moguce je da se Maill.app zbuni u ovakvim situacijama.

Citat:
Google's Gmail service violates the POP3 protocol by removing messages from the POP3 view of the mailbox without the user issuing a DELE command. They do this as soon as an RETR command is given, so if getmail tries to download a message and it fails for any reason (delivery fails due to a full disk, or the Gmail server fails to respond, or the network connection dies before the transfer is complete, or the Gmail server fails to respond to the QUIT command, or …), the next time getmail connects to that Gmail account, Gmail will have "helpfully" deleted the message from the POP3 mailbox, even though getmail never issued a DELE command. So Gmail silently destroys mail, from a POP3 perspective.