[ Ćoba @ 04.12.2007. 23:33 ] @
Do skora nisam imao nikakve zamerke na rad PTT-a međutim u zadnje vreme sve češće ujutru zatičem računar bez konekcije. Dešavalo se to i ranije ali nisam tome pridavao veliki značaj pošto je ponovno povezivanje uspevalo iz prve ruke. Međutim, u zadnjih nedelju dana 3-4 puta nisam mogao da se konektujem i tehnička podrška mi je u tri navrata davala informaciju da imaju problem koliko sam shvatio sa logovanjem i da će to biti rešeno u toku prepodneva. Takođe par puta mi se desilo da uveče oko ponoći prilikom promene user-a na Visti ne mogu da se povežem ponovo. Jutros sam opet zateko računar bez konekcije i izgubio strpljenje tražeći od tehničke podrške umanjenje računa, no naravno bez uspeha. Da li je još neko imao ovakvih problema? Bojim se da im ne pređe u naviku. Ako pukne veza u 3-4 ujutro, nije strašno, ali ako već 4. put za nedelju dana sednem ujutru da radim i shavtim da ne mogu, e to je već za brigu i ozbiljnu kritiku.
[ easyyu @ 05.12.2007. 00:10 ] @
Pa jesi siguran da nisu neki radovi na infrastrukturi?
[ KoR! @ 05.12.2007. 09:57 ] @
To se i meni desava. Moj zakljucak posle dosta eksperimentisanja je da je to do modema, koji se zakuca od prevelikog broja konekcija.

Pretpostavljam da preko dana radis normalno i ne torrentujes, da bi mogao da koristis internet za surf. E onda kad krenes da spavas, ukljucis torrent (ili neki drugi P2P) i ostavis komp da radi nocu. E bas to njakanje i otvaranje velikog broja konekcija koje radi torrent, ubije modem, kome onda treba vremena da se oporavi. Nekad je dovoljan reset, a nekad nece po par sati (ali ovo jako retko).
U pocetku, dok nisam to provalio sa brojem torrenata, svako jutro sam bio "obradovan" crvenom lampicom, i onda po par sati nije hteo da se konektuje. Od kada pazim na broj torrenata, to se ne desava.

Poslednji put mi se desilo u nedelju, pre dva vikenda, da nije radilo jedno 3 sata, a posle je proradilo samo od sebe. E tad mislim da su bili radovi. Ali od to doba nista.

Kao resenje predlazem da ne pustas vise od 2 torrenta na download istovremeno. Probaj tako, pa ces videti da ce biti ok. A onda probaj pustiti recimo 4 aktivna torrenta (sa mnogo seedera i peerova) i ubice se modem za par sati.

Da, da napomenem, ovo pricam o Sagem F@ST™ 1201S modemu.

Eto, probaj pa javi da li sam u pravu. Posto i mene zanima da li je moja teorija tacna, tj. da li se ono sto se meni desava, desava i drugima.

P.S. Modem radi 24/7.
[ Ćoba @ 05.12.2007. 14:52 ] @
Evo, noćas i jutros opet isti problem! Pošto sam napisao prethodni post, resetovao sam računar i nisam mogao da se ponovo konektujem. Pokušavao sam beuspešno sve do 3 ujutru. Ostavio sam redial na svakih 5 minuta i tek ujutro u 8 je uspeo ponovo da se poveže. Znači nisam imao konekciju skoro 7 sati.

Upravo sam zvao tehničku podršku (u Beogradu kao i prethodnih puta) i posle početnog negiranja, priznali su da imaju problema sa serverom. Kada prekinete konekciju u večernjim satima, posle toga niste u stanje da se ponovo povežete sve do jutra. Rečeno mi je da inženjeri rade na rešavanju problema. Na moje pitanje zašto se to dešava samo u večernjim satima, dobio sam odgovor da inženjeri nisu tada fizički prisutni da 'ručno' reše problem, što inače čine preko dana.

Citat:
easyyu: Pa jesi siguran da nisu neki radovi na infrastrukturi?
Na sajtu nema nikakvog obaveštenja a ni tehnička podrška nije spomenula iste.

Citat:
KoR!: To se i meni desava. Moj zakljucak posle dosta eksperimentisanja je da je to do modema, koji se zakuca od prevelikog broja konekcija.
Ne, to nije ovde slučaj.
[ kristi1 @ 05.12.2007. 16:38 ] @
@Ćoba Ja sam imao slican problem pre 7-8 meseci i zvao sam BG javila mi se neka zena pa smo odradili konekciju modema do kraja. Znaci kad sam dobio modem odradio sam u ruteru samo prvi deo do onog dela Save/Reeboot, a posle mesec dana mi je ta zena diktirala preko telefona, pa bogami jedno 5-6 radnji sam jos odradio, ali ne mogu da se setim sta posto je bilo na brzinu, znas kako je kad ih zoves.Od tada ja nemam nikakav problem s ovim modemom.

@KoR! Eksperimentisao sam dosta sa torrentom i sad mi radi odlicno.Kod brzine od 50 kb/s normalno mogu da surfujem, nema kocenja i pucanja. U opcije smanji konekcije. Maksimalni broj veza 20. maksimalni broj peerova 25 broj slotova 1 ili 2. U "Veza" maks. broj otpremanj i preuzimanja stavi 0 na oba.Kad skidas film klikni na njega desni i ogranici otpremanje na 2. Ova prethodna podesavanja ne diraj vise. Imam adsl 512/64.
[ KoR! @ 05.12.2007. 17:08 ] @
Hvala kriti1, probacu ta podesavanja. Inace si me skroz sludeo uputstvom, ali sam onda skontao da ti koristis srpski jezik u utorrent-u, pa sam prebacio na srpski da budem siguran o cemu pricas :)
Naravno, sad sam vratio na engleski, jer me srpski tu jako zbunjuje :)

Hvala puno, probacu ovako!

[ kristi1 @ 05.12.2007. 18:00 ] @
Ok aj pa javi kako radi.
[ easyyu @ 06.12.2007. 14:00 ] @
Citat:
Ćoba: Evo, noćas i jutros opet isti problem! Pošto sam napisao prethodni post, resetovao sam računar i nisam mogao da se ponovo konektujem. Pokušavao sam beuspešno sve do 3 ujutru. Ostavio sam redial na svakih 5 minuta i tek ujutro u 8 je uspeo ponovo da se poveže. Znači nisam imao konekciju skoro 7 sati.

Upravo sam zvao tehničku podršku (u Beogradu kao i prethodnih puta) i posle početnog negiranja, priznali su da imaju problema sa serverom. Kada prekinete konekciju u večernjim satima, posle toga niste u stanje da se ponovo povežete sve do jutra. Rečeno mi je da inženjeri rade na rešavanju problema. Na moje pitanje zašto se to dešava samo u večernjim satima, dobio sam odgovor da inženjeri nisu tada fizički prisutni da 'ručno' reše problem, što inače čine preko dana.

Ne, to nije ovde slučaj.

A daaaaajj!Meni je to smesno da neko sedi tamo ceo dan da bi klikutao kada se upuca!
Hmm, sa ovom logikom bi mogli staviti onda jednog dezurnog preko noci! :)