[ bakarni @ 05.12.2007. 20:46 ] @
Tek sam odskora počeo uopšte da radim sa kompresijom velikih DVD formata i rad sa VirtualDub-om MPEG2,jer sam ovde na ovom forumu video da mogu da se uvezu MPEG2 formati u nekom programu za obradu video fajlova,da se seku i podešavaju...
Pitao bih ovde sledeće:

Imam jedan video u VoB format od 3,1GB a sastoji se od 4 povezana vob fajla i da li je moguće uvesti u VirtualDub MPEG2 sva četiri povezana vob formata zajedno,pošto pojedinačno mogu da ih otvorim u V.Dabu,...da kad budem seko film od reklama sve bude povezano,da se ne bi to posle naknadno spajalo?

Otvorio sam o uvom MPEG 2 Dabu jedan od tih četiri Vob formata,jer kada ih plejer encodira i reprodukuje to su MPEG2 formati i kada sam hteo da pokrenem prezentaciji,nije mogao da se reprodukuje ton,slika je naravno bila perfektna,a na ekranu mi je izašlo ovo obaveštenje:Prezentacija zbog toga nije ni mogla da se pokrene.
Pokušavao sam da nešto podesim u opciji "audio" ali ništa mi nije uspelo.
šta da radim,kako da podesim ovaj izvanredan program da mi reprodukuje i zvuk vob formata?
[ Stranger2 @ 06.12.2007. 18:28 ] @
Citat:
da li je moguće uvesti u VirtualDub MPEG2 sva četiri povezana vob formata zajedno,pošto pojedinačno mogu da ih otvorim u V.Dabu

Da, to radi program DVD Decrypter. DVD Decrypter je zbog promene vlasnika ukinut sa vecine download sajtova pa pozuri da ga skines dok jos mozes. Probaj ga skinuti sa ovog sajta http://www.mrbass.org/dvdrip/

DVD Decrypter podesi na sledeci nacin:
-u meniju mode izaberi IFO
- u opcijama (Tools > Settings) programa na kartici "IFO Mode" pronadji opciju "File Splitting" i odaberi "None"
Ovako podesen DVD decrypter ce zeljeni title snimiti na hard disk kao jedan veliki VOB fajl.
[ bakarni @ 06.12.2007. 23:05 ] @
E hvala ti na ovom programu.
Nisam uspeo da ga skinem sa lokacije koju si dao,ali sam ga našao na Torrent sajtovima.
Uradiću kako kažeš i kad napravim jeda Vob video biće lakše za obradu.
[ bakarni @ 07.12.2007. 10:09 ] @
E...Stranger 2
Ovo je baš dobar program za objedinjavanje vob fajlova,sve je uradio perfektno.
Kada sam taj jedan vob od 3,1 GB otvorio u Dabu i ton je funkcionisao perfektno,odnosno bilo je sinhronizacije između tona i otvaranmja usana govornika,što se nije dešavalo kada sam otvarao pojedinačo jedan po jedan od četiri voba koji sačinjavaju celinu DVD-ija.

Evo Torrent linka gde ga mogu skinuti i ostali:
http://www.mininova.org/search/?search=dvd+decrypter
Ja sam skinuo DVD decrypter od 880 KB i onaj od 2,33 MB u kome su ustvari dva decryptera,i ovaj od 880 KB i jedan noviji.
Sada me interesuje još nešto:
Da li je moguću da kada se u V.D.MPEG2 obradi vob fajl,da se posle prenese na nekoj output lokaciji u izvornom Vob formatu,a ne samo u avi formatu,ili nekom drugom kompresovanom formatu?
To pitam zato,jer bi želeo da ispitujem razne programe za konvertovanje , da vidim koji je najbolji u smislu da kompresovani video fajl ima što manje megabajta,a i da prezentacija bude dobra.
Naravno to ću sve upoređivati i sa komprersijom iz V.D.MPEG2.
[ bakarni @ 07.12.2007. 10:23 ] @
Ovaj video treba da kompresujem da ima što manje megabajta,jer treba da ka kačim na Google video servereu.
Google server je najbolji,jer kod njegovog desktop uploadera ima caka kako da obezbediš funkciju "resume upload" da ako ti pukne veza prilikom kačenja velikih falova ne moraš ponovo da kreneš od nule,što bi bila prava "katastrofa".
[ braki @ 07.12.2007. 19:39 ] @
A sa čim onda izrezati film ako je veći od 4,7 giga? A radi se o vhs prebačenom u dvd format.
Hvala!!!
[ bakarni @ 07.12.2007. 20:07 ] @
Zašto to mora da bude baš DVD koji je još veći od 4,7 GB?
Komprsuj taj DVD u nekom od najnovijih DviX kodeka i onda reži.
[ braki @ 07.12.2007. 22:09 ] @
zato da se gleda na kućnom dvd-u.
[ Stranger2 @ 07.12.2007. 22:30 ] @
Citat:
A sa čim onda izrezati film ako je veći od 4,7 giga? A radi se o vhs prebačenom u dvd format

To radi DVD SHrink probaj ga skinuti odavde http://www.afterdawn.com/softw...are/dvd_rippers/dvd_shrink.cfm
Proces "smanjivanja" DVD-a u DVD Shrinku je super stvar jer traje dosta krace od prebacivanja u divx i gubitak kvaliteta je skoro neprimetan. Najbolje je da kompresiju u DVD Shrinku ostavis na automatic i on ce ti DVD smanjiti taman koliko treba da stane na DVD disk od 4,4 GB ili koliko vec namestis
[ braki @ 07.12.2007. 22:36 ] @
A šta onda sa ostatkom filma što nesnimi ako je to recimo na pola samo?I imam Shrink.
[ Stranger2 @ 09.12.2007. 09:36 ] @
Pa nece on nista izbaciti sto ti ne izaberes da izbaci. DVD Shrink ce samo kompresovati video (titlove) sa manjim bitrateom nego sto je bio tako da ce ukupna velčicina tih titlova biti takva da stane na disk od recimo 4,4 GB ili koliko vec hoces. Ako je tvoj original dvostruko veci od 4,4 GB onda ce DVD shrink upotrebiti dvostruko manji bitrate i titlovi ce moci stati na jedan DVD disk. Naravno u kompresiji sa DVD shrinkom se kao i u svakoj drugoj video kompresiji izgubi malo na kvalitetu slike. Ako ne zelis taj gubitak kvaliteta onda ces ga morati snimiti na dual layer DVD koji je dvostruko veci...
Citat:
A radi se o vhs prebačenom u dvd format

U kojem je tacno formatu taj video? Da li je .MPG ili je to snimljeno u .VOB i IFO fajlovima spremnim za snimanje na DVD?
[ braki @ 09.12.2007. 18:54 ] @
ma kakvi tiltlovi to su svatovi prebačeni sa vhs-a.
[ Stranger2 @ 10.12.2007. 00:53 ] @
Nema veze da li su svatovi ili sta vec. Spominjao si da je to prebaceno u DVD format. Znaci trebalo bi da mozes to da otvoris u DVD Shrinku. Kada otvoris DVD u shrinku videces da na DVD-u ima sekcija Main Movie koja sadrzi jedan ili vise delova "Title 1", "Title 2", "Title 3"... Znaci titlovi su glavni video zapisi na DVD-u. (Ako su samo svatovi i to iz jednog komada onda ima samo Title 1)
U DVDshrinku mozes da biras da li ces sve da ih zadrzis ili ces neke da izbacis. Znaci ako sve zadrzis DVD Shrink nece nista izbaciti ni iseci nego ce samo postojece video zapise kompresovati tako da svi zajedno zauzmu 4,4GB