[ misa2000 @ 05.12.2007. 23:31 ] @
Kako da anketu u php-u (advanced poll) ubacim na html stranicu na tačno određeno mesto? Ne zamerite ako je nekom ovo pitanje prosto, i odmah da kazem koristio sam i pretragu i gugl... Ako je neko rad da odgovori molio bih za detaljan odgovor korak po korak (ne znaci mi puno odgovor u stilu "koristi include" i sl.) Hvala puno unapred
[ kazil @ 06.12.2007. 07:05 ] @
ne moras include... mozes i require :P no al ajd...

dajem prost primer, ti ga posle primeni kod sebe. pojma nemam jel taj advanced poll neka skripta, klasa sta li. pokazujem kako da jedan php skript prilkjucis drugom.

anketa.php
Code:

//ovo je forma, ako ovaj deo ima jos nesto, dodaj

<form method="post" action="anketa_obradi.php">
Kako Vam se &#269;ini novi forum?<br /><br />
<input type="radio" value="72&amp;59&amp;21" name="pitanje"  />Odli&#269;an je<br /><br /><input type="radio" value="73&amp;75&amp;21" name="pitanje"  />Prose&#269;an
<br /><br />
<input type="radio" value="74&amp;109&amp;21" name="pitanje"  />Loše<br /><br /><br />
<input type="button" name="sd" value="po&#353;alji"  class="dugme" onclick="javascript:form.submit();"/>&nbsp;&nbsp;
<input type="reset" name="rd" value="poni&#353;ti"  class="dugme" />
</form>

index.php

Code:

//vala necu kucati html. nadji deo gde oces da ubacis anketu i pisi

<?php

include("anketa.php");

?>

[ Man-Wolf @ 06.12.2007. 14:09 ] @
Napravi <div> tag ili tabelu na tom "odredjenom" mestu, i u njega/nju ubaci kod na nacin koji ti je rekao @kazil
[ misa2000 @ 06.12.2007. 15:19 ] @
Hm, ne znam da li sam bio dovoljno jasan, hocu na html stranici da prikazem anketu koja je u php-u. Dakle index.html je stranica a ne index.php. (znam da moze da se preimenuje, ali ne odgovara mi to iz drugih razloga...) Nasao sam na netu nesto o editovanju .htacess fajla medjutim kada sam to uradio "oborio" sam ceo sajt. Hvala na odgovorima ali to bi mi bila poslednja opcija ukoliko nista drugo ne uradim...
[ kazil @ 06.12.2007. 16:39 ] @
ako zelis da prikljucis jedan faj u drugi mora da bude php... sad ako ti prikazes kao html to je vec drugo (mada ne vidim svrhu)
[ ColdKeyboard @ 06.12.2007. 18:59 ] @
Probaj da sa .htaccess radis redirect sa .html na .php

Code:

RewriteEngine    On
Options +SymLinksIfOwnerMatch

RewriteRule ^index.html$  index.php
[ Miroslav Ćurčić @ 06.12.2007. 20:09 ] @
Koristi tag IFRAME unutar kojeg ćeš ukazati na PHP datoteku.
[ ColdKeyboard @ 06.12.2007. 21:55 ] @
Moze i sa IFrame ali IFrame je malo nezgodan za manipulaciju i rad..

Ne vidim zasto ne bi tu datoteku imenovao sa .php i stavio redirekciju sa .html na .php

[ misa2000 @ 06.12.2007. 23:09 ] @
Hvala svima na trudu, redirekcija u htacess fajlu je elegantno rešila problem!