[ gogi100 @ 06.12.2007. 21:03 ] @
ova opcija opcija postoji na dns serveru. kada je koristiti i kako? citao sam da ukoliko se cesto koristi moze obrisati dns records koji su jos uvek validni. Kako podesiti da brise samo one koji su nepotrebni?
da li je ko ima iskustva sa ovom stavkom u win 2003 server?
hvala
[ someone_bl @ 06.12.2007. 21:33 ] @
Pordrazumijevano vrijeme uklanjanja rekordsa je 7 dana, a radi na sledeci nacin. U slucaju da DDNS ne registruje osvjezenje/update hostname-a i IP adrese, smatra se da se taj hostname ne koristi i automatski se uklanja. To moze biti jako problematicno ako ima implementaciju DNS-a "split brain" gdje moras u svom domenskom DNS-u moras upisati sve javne hostove sa javnim adresama.... Za njih ne smijes da ukljucujes tu opciju jer ce svakih nekoliko da budu obrisani....
[ gogi100 @ 06.12.2007. 21:46 ] @
ja sam vrsio replikaciju sa starog na novi server i prenos FSMO-a. DNS server mi je na novom serveru, ali mi se u okivru domain-a na pod dns server nlazi i stari novi server. da li je preporucljivo izvrsiti 'enable automatic scavenging of stale records' na novom serveru pa ga iskljuciti i da li jednostavno mogu obrisati stari server?
[ someone_bl @ 08.12.2007. 18:37 ] @
Stari server mora biti obrisan. I ne samo tu nego na bilo kom drugom mjestu gdje se nalazi, ukljucujuci i replikacije, ukljucujuci i konekcije unutar sajtova....

Ova opcija ti sluzi kako rekoh predhodno, da DNS automatski ukloni IP adresu za odredjeni alias (ime racunara) koji se nije prijavio na DNS putem DDNS protokola, i na taj nacin da sprijeci moguce laziranje u buducnosti. Ukratko uklanja zapise koji se ne koriste.