Kao prvo, hvala svima na odgovorima. To zaista cijenim.
savkic,
I ja sam se sjetio CopyFile API f-je, i napravicu i primjer i sa njom, pa cu testirati sta je brze i bolje.
U konzoli znam tacnu sintaksu kod kopiranja preko mreze i znam za prethodno setovanje username-a i password-a racunara na koji saljem fajl , pomocu:
Code:
net use \\racunar sifra user ...
kako ne bi bilo problema pri kopiranju, e sada me interesuje:
Koji bi bili koraci kod CopyFile-a? Sad sam malo pogledao po netu, ali nigdje nisam nasao tekst o setovanju username-a i sifre za odredjene racunare kojima pristupam. Ako neko ima isustva sa CopyFile za rad preko mreze, svaki savjet je koristan...
Sada sam stvarno u nedoumici sta koristiti od ova tri nacina. Uzeti u obzir da ce se nekada sati po 20-30 fajlova istovremeno na 20-30 razlicitih lokacija...
Naravno, napravicu sva 3 nacina i testirati ih,ali ako neko ima komentar, makar on bio samo teorijsko gledanje...
Rijec je o VPN-u ( iznajmljena linija ) , Obavezan je TCP protokol za prebacivanje fajla sa jednog racunara na drugi.
Jos jedno pitanje: Zna li neko kako pomocu API-ja ili VCL-a provjeriti da li je neki racunar kome zelim poslati fajl dostupan?
[Ovu poruku je menjao IDE dana 08.12.2007. u 16:55 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao IDE dana 08.12.2007. u 17:10 GMT+1]